Βάζει πλώρη για το...διάστημα ο Ερντογάν: Ονειρεύεται προσελήνωση το 2023!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της χώρας, ο πρώτος στόχος του οποίου είναι η προσγείωση στο φεγγάρι μέχρι το 2023, το εκατονταετές έτος της χώρας.

Η Τουρκία στοχεύει στην κατασκευή διαστημικού λιμένα με διεθνή συνεργασία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου προέδρου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του προγράμματος στην Άγκυρα.

"Ο πρώτος στόχος μας είναι να προσγειωθούμε στο φεγγάρι μέχρι το 2023", δήλωσε ο Ερντογάν. "Πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα καταφέρουν να εκτελέσουν αυτή την αποστολή".

Ο δεύτερος στόχος της χώρας ήταν η" δημιουργία ενός παγκοσμίου brand που θα ανταγωνιζόταν στον τομέα της δορυφορικής ανάπτυξης επόμενης γενιάς", ανέφερε.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία στοχεύει να στείλει έναν πολίτη στο διάστημα ως μέρος επιστημονικής αποστολής.

Το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Τουρκίας στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας της διαστημικής βιομηχανίας, δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει μια περιοχή για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας.

Ο Ερντογάν αποκάλυψε επίσης ότι ένας μεταλλικός μονόλιθος που βρέθηκε κοντά στον αρχαίο χώρο του Göbeklitepe στη νοτιοανατολική επαρχία Şanlıurfa της Τουρκίας ήταν μέρος της διαφήμισης του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος.

Το αντικείμενο, το οποίο ήταν χαραγμένο με το παλιό τουρκικό κείμενο του Göktürk, ανακαλύφθηκε την Παρασκευή, προκαλώντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων που προσήλθαν στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail