Συμβόλαια θανάτου της Τουρκίας σε γαλλικό έδαφος: Η εκτέλεση τριών γυναικών το 2013 στο Παρίσι

Freepen.gr - Η Τουρκία φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία τριών γυναικών κουρδικής καταγωγής στο Παρίσι το 2013 σύμφωνα με την αποστροφή ενός Στρατηγού εν αποστρατεία, του Hakkı Pekin ο οποίος ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο CNN turk.

Οι τρεις ακτιβίστριες γυναίκες δολοφονήθηκαν με μία σφαίρα στο κεφάλι στο κέντρο κουρδικής ενημέρωσης στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου του 2013.

Συγκεκριμένα ο Hakkı Pekin είπε μεταξύ άλλων στο CNN turk ότι "κάτι πρέπει να γίνει με τα στοιχεία του ΡΚΚ στην Ευρώπη. Έχει γίνει και στο παρελθόν στο Παρίσι αλλά...".

Ο Pekin ήταν επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το 2007 έως το 2011.

Τότε είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος για την για τις δολοφονίες ο Ömer Güney, εργάτης συντήρησης στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ μέσα από τις καταγραφές των καμερών ασφαλείας ο οποίος πέθανε το Δεκέμβριο του 2016 από καρκίνο στον εγκέφαλο και έκτοτε η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει μέχρι που το  2019 οι εισαγγελείς άνοιξαν εκ νέου το φάκελο.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ είχε αρνηθεί φυσικά τις δολοφονίες και έκανε λόγο για εσωτερικές διαμάχες ανάμεσα στο ΡΚΚ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail