Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν άνανδρα 20χρονο πισώπλατα

Freepen.gr - Ένας πισώπλατος πυροβολισμός ενός 20χρονου κατά τη διάρκεια επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην επαρχία Βαν προκάλεσε για άλλη μια φορά τρόμο και διαμαρτυρίες. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Arçak μεταξύ των περιοχών Özalp και Ipekyolu. Το θύμα, Mehmet Ali Nametoğulları, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και σε εντατική φροντίδα στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της επαρχίας Van. Οι απόπειρες εκτελέσεων από μέλη του στρατού γίνονται όλο και πιο συχνές στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Iskender Nametoğulları, τον πατέρα του 20χρονου, ο γιος του είχε φύγει την Κυριακή με όχημα προς την κατεύθυνση του Van για να επισκεφθεί την άρρωστη αδελφή του. Στο δρόμο, είπε, είδε ένα στρατιωτικό όχημα, σταμάτησε να οδηγεί και προσπάθησε να γυρίσει πίσω. Λίγο αργότερα, παρατήρησε ότι τον ακολουθούσε το στρατιωτικό όχημα. "Στη συνέχεια οδήγησε σε ένα δρόμο του χωριού. Όταν έγινε όλο και πιο πιθανό ότι η καταδίωξη στρέφεται εναντίον του, σταμάτησε και βγήκε από το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά. Οι στρατιώτες έπειτα πυροβόλησαν αρκετές βολές προς αυτόν, τόσο από μπροστά όσο και από πίσω. Μια σφαίρα τον χτύπησε στην πλάτη. Μετά από αυτό, οι ίδιοι στρατιώτες τον πήραν στο νοσοκομείο τραυματία", δήλωσε ο Nametoğulları στο Πρακτορείο Ειδήσεων Mezopotamya (MA).

Δεν είναι σαφές γιατί ο Mehmet Ali Nametoğulları δεν συνέχισε να οδηγεί αφού είδε τους στρατιώτες. Είναι πιθανό ότι ήθελε να ξεφύγει από ένα πρόστιμο για παραβίαση του περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας. Οι κρατικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τι συνέβη στο Βαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail