«Οι Κούρδοι κλέβουν για λογαριασμό των ΗΠΑ 140.000 βαρέλια ανά μέρα πετρελαίου από τη Συρία»

Freepen.gr - Μαχητές των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίοι υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, εκμεταλλεύονται 140.000 βαρέλια αργού πετρελαίου σε καθημερινή βάση από πετρελαϊκά πεδία στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Ghassan Halim Khalil, Κυβερνήτης της Hasakah, ανακοίνωσε τη ζοφερή είδηση σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Al-Akhbar του Λιβάνου το Σάββατο, προσθέτοντας ότι οι μαχητές των SDF λεηλατούν το συριακό πετρέλαιο με διάφορους τρόπους, όλοι με τη συμμετοχή και την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Τόνισε ότι οι ακριβείς πληροφορίες που συλλέγονται και λαμβάνονται δείχνουν ότι οι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ χρησιμοποιούν βυτιοφόρα από την περιοχή Taramish στο Tigris και al-Malikiyah για να μεταφέρουν λαθραία το συριακό πετρέλαιο στο γειτονικό Ιράκ.

Ο Khalil σημείωσε επίσης ότι πολλά βυτιοφόρα περνούν καθημερινά από την παράνομη διέλευση Αλ-Μαχμουντίγια στο Ιράκ, προσθέτοντας ότι οι μαχητές των SDF στέλνουν επίσης τακτικά ποσότητες κλεμμένου πετρελαίου στις ελεγχόμενες περιοχές τους στη Συρία.

Ο συριακός κυβερνήτης αποκάλυψε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν διατάξει τους μαχητές των SDF να μην επιτρέψουν στις περιοχές που ελέγχονται από τη Δαμασκό να λάβουν πετρέλαιο.

Ο Khalil δήλωσε ότι ενώ ο συριακός λαός υποφέρει από το κρύο και την πείνα, αυτοί οι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ λεηλατούν τους εθνικούς πετρελαϊκούς πόρους της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail