Όταν ο πρωθυπουργός ομολογεί δημόσια 12 μήνες μετά πως το σχέδιο λέγεται...ακορντεόν

«Δε θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού» είπε χθες στο κλείσιμο του μηνύματός του προς τους συμπολίτες του [και όχι τις Ελληνίδες και τους Ελληνες για ακόμη μια φορά] ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

Του Στρατή Μαζίδη

Και να θέλει, πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Άλλωστε τον έδωσε στεγνά και η φυλοκυβερνητική Παγώνη αποκαλύπτοντας πως η Αττική, η περιφέρεια δηλαδή που ζει κάτι παραπάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας, διαθέτει μόλις 230 κρεβάτια ΜΕΘ [http://www.freepen.gr/2021/02/5-230.html].  

Δώδεκα και πλέον μήνες η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πράξει απολύτως τίποτε όταν πχ η γειτονική Σερβία σήκωσε από το πουθενά μέσα σε λίγους μήνες δύο νοσοκομεία για covid. Η Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα βλέπει τα κλειστά νοσοκομεία λοιμωδών, άλλα κτίρια που σαπίζουν αντί να σώζουν, καράβια της επιβατηγού ναυτιλίας που θα μπορούσαν να σώσουν κόσμο ως πλωτά νοσοκομεία και ΜΕΘ που όλο ανοίγουν και τελικά με 500-600 άτομα χτυπούν κόκκινο.

Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ήταν να δώσει χρήματα σε ΜΜΕ και να ενισχύσει την ΕΛ.ΑΣ., όχι βέβαια για να κυνηγά το έγκλημα αλλά να καταδιώκει τον απλό λαό επιβάλλοντας δημευτικά πρόστιμα.

Η Υγεία θεωρείται πεταμένο χρήμα στην Ελλάδα αντί για το ύψιστο αγαθό. Βέβαια οι πολιτικοί και οι έχοντες δεν πονοκεφαλιάζουν. Έχουν τη δυνατότητα αν τους συμβεί κάτι, να πληρώσουν. Αλίμονο στους πολίτες.

«Θα μας ξανακλείσετε;» είπε ο πρωθυπουργός πως τον ρωτούν τακτικά και τους απαντά: «Δεν είναι πολλοί αυτοί που μας «κλείνουν, αλλά μόνον ένας. Και αυτός είναι ο Κορωνοϊός, που πρέπει να νικήσουμε». 

Όχι όμως, δε μας κλείνει ο κορωνοϊός αλλά η κυβέρνηση. Δεν έκλεισαν όλες οι χώρες. Δεν επέλεξαν όλοι να διαλύσουν τους αγωνιζόμενους πολίτες να επιβιώσουν. Πολύ σωστά τον ρωτούν "θα μας ξανακλείσετε;» όταν δώδεκα μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και απλά οι κρατούντες παίζουν...ακορντεόν. 

Σε ένα μόνο πράγμα έχει δίκιο ο πρωθυπουργός, όταν λέει πως από εμάς εξαρτάται. Τι όμως; Όχι να νικηθεί ο ιός, αλλά όλο αυτό το πολιτικό σύστημα που στην ουσία του είναι ένα και το αυτό. 

Μέχρι ο λαός να αποφασίσει να το στείλει στο καλάθι της ιστορίας, θα παίζουμε το ακορντεόν. Και μέρα που είναι...Κλάφτα Χαράλαμπε!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail