Οι γονείς φυλακίστηκαν, το 11 ετών παιδί τους διαγνώστηκε με προχωρημένη λευχαιμία

Freepen.gr - Ο Hakan Dağdeviren, ένα 11χρονο αγόρι του οποίου οι γονείς φυλακίστηκαν στο πλαίσιο καταστολής στην Τουρκία που στοχεύει τους οπαδούς του κινήματος Gülen, έχει διαγνωστεί με λευχαιμία, ανέφερε την Κυριακή η ιστοσελίδα Bold Medya new, σημειώνει το turkishminute.com.

Η Sabriye και ο Gökhan Dağdeviren, μητέρα και πατέρας του Hakan, κατηγορούνται για δεσμούς με το κίνημα Gülen. Μετά τη σύλληψη του ζευγαριού Dağdeviren το 2018, ο Hakan και η αδελφή του Halenur μετακόμισαν στο σπίτι των παππούδων τους. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Χακάν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα ασθένειας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με λευχαιμία. Μετά από δοκιμές, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί.

Ο εβδομήντα ετών Ali Dağdeviren, ο οποίος φροντίζει τον Hakan και τον Halenur με τη σύζυγό του, είχε επίσης συλληφθεί με τις ίδιες κατηγορίες με τον γιο και τη νύφη του και απελευθερώθηκε αφού καταδικάστηκε σε έξι χρόνια, 10 μήνες φυλάκισης. Η υπόθεσή του εκκρεμεί έφεση μαζί με εκείνη του γιου του Gökhan, ο οποίος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκισης. Η Sabriye καταδικάστηκε σε έξι χρόνια, 10 μήνες, και το ανώτατο εφετείο επικύρωσε την καταδίκη της.

"Μετά τη σύλληψη της Sabriye και του Gökhan Dağdeviren, οι παππούδες τους πήραν την επιμέλεια των παιδιών τους, αλλά ο γιος τους, Hakan, ανέπτυξε καρκίνο. [Η ταυτόχρονη] σύλληψη μητέρων και πατέρων είναι μια μεγάλη αδικία", δήλωσε ο Sezgin Tanrıkulu, νομοθέτης από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), tweeted τη Δευτέρα. 

Ο Tanrıkulu, επίσης αναπληρωτής πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η σύλληψη και των δύο γονέων, η οποία καταστρέφει τις οικογένειες, είναι μια "μέθοδος τιμωρίας" που επιβάλλεται συστηματικά από την κυβέρνηση του ΑΚΡ του Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail