Ο κοινοβουλευτικός διάλογος ως "Zero Sum Game" - Τα χωρικά ύδατα και η αδυναμία σύνθεσης

φωτο ΟΡΕΝ
Η χθεσινή συζήτηση στο κοινοβούλιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμλ στο Ιόνιο, εξέθεσε σημαντικά όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για την αδυναμία τους να προτείνουν / αντιπροτείνουν, και να συνθέσουν μία στιβαρή κοινή θέση για τα εθνικά θέματα.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Η ΝΔ αρνήθηκε να παραδεχθεί ότι πριν δύο σχεδόν χρόνια επέκρινε την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή της ότι θα κάνει μερική επέκταση των χωρικών υδάτων, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα κλπ κλπ.

Όπως αρνείται και να παραδεχθεί ότι υιοθέτησε τελικά την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για το Ιόνιο και μάλιστα κουτσουρεμένη.

Και αυτό, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τότε Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, υποστήριζε την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμλ στο Ιόνιο και μέχρι και την Κρήτη. Ο κ. Κοτζιάς μάλιστα έλεγε στην Βουλή ότι τα Προεδρικά διατάγματα ήταν έτοιμα για να υπογραφούν. 

Όμως τελικά ο κ. Κοτζιάς αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η επέκταση των χωρικών υδάτων δεν έγινε, τα δε Προεδρικά διατάγματα για τις γραμμές βάσεως, (που υποτίθεται ότι ήταν έτοιμα) καθώς και όλη η προεργασία χάραξης εξαφανίσθηκαν, αφού η ΝΔ τα ξανάφτιαξε με καθυστέρηση 2 σχεδόν ετών.

Οι δύο αρχηγοί έψαχναν να βρουν σαθρά επιχειρήματα για να στηρίξουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ την ανακολουθία τους, που πηγάζει πρωτίστως από την αδυναμία να σκεφθούν υπερκομματικά για να μπορέσουν να συνθέσουν πιο ολοκληρωμένες θέσεις υπέρ των εθνικών συμφερόντων. Τελικά ακόμη χειρότερα, κατέληξαν να προσωποποιήσουν τον διάλογο με "ad hominem" επιχειρήματα!

Τα υπόλοιπα κόμματα (πλην του ΚΚΕ που κινείται στον δικό του ακατανόητο κόσμο, έναν κόσμο γεμάτο συλλογιστικές αντιφάσεις όσον αφορά τα εθνικά θέματα) έψαχναν να βρουν κάποιες ποιοτικές μικρο-διαφορές στις θέσεις τους, προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τις θέσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, χωρίς να κάνουν συγκεκριμένες βάσιμες και εφικτές αντιπροτάσεις, και τελικά ψήφισαν υπέρ το νομοσχεδίου για την επέκταση (μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς;).

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ναι μεν θετικό όσον αφορά την τελική ψήφο με μεγάλη πλειοψηφία, όμως ανάδειξε την αδυναμία σύνθεσης στον κοινοβουλευτικό διάλογο όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση το βλέπουν σαν "Zero Sum Game", χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για υποβολή αντιπροτάσεων και σύνθεση,

ενώ τα άλλα κόμματα αντί να αδράξουν την ευκαιρία και να προτείνουν τις δικές τους ολοκληρωμένες εφικτές προτάσεις, προτιμούν να καιροφυλακτούν για να αποσπάσουν κομμάτια από τις σήπουσες σάρκες του δικομματικού ανταγωνισμού!


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail