Τι απέγιναν τα vouchers για υπολογιστές και ταμπλέτες στους μαθητές; Χάθηκαν μαζί με τις μάσκες;

Freepen.gr - Ήταν 16 Δεκεμβρίου όταν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι "Επενδύουμε ακόμη περισσότερο στις ψηφιακές δεξιότητες  Τεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 112 εκατ. ευρώ σε 560.000 νέους μέσω voucher".

Μεταξύ άλλων σημείωνε η ανακοίνωση:

Οικοδομώντας στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης COVID-19 και στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας για τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ενδυνάμωση των ευάλωτων συμπολιτών μας, η Κυβέρνηση επενδύει επιπλέον 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Κάτι παραπάνω από 40 ημέρες αργότερα δεν έχει γίνει τίποτε. Ανά τακτά διαστήματα βλέπουμε ή διαβάζουμε στα ΜΜΕ να ανακυκλώνεται η είδηση αλλά μέχρι έκει, την ώρα που πχ η Πορτογαλία όπως είχε αποκαλύψει ο Νότης Μαριάς είχε εκμεταλλευτεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια εξαρχής.

Τι απέγιναν τα vouchers για υπολογιστές και ταμπλέτες σε μαθητές και νέους; Χάθηκαν κι αυτά στο δρόμο μαζί με τις σωστές μάσκες σε αντικατάσταση των...αλεξίπτωτων που μοιράστηκαν με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail