Θύμωσε ο Ερντογάν με τη Volkswagen! Αντικαθιστά όλα τα κρατικά μοντέλα της!

Freepen.gr - Η τουρκική Προεδρία διέταξε τα υπουργεία να αντικαταστήσουν τα Volkswagen που χρησιμοποιούνται ως επίσημα αυτοκίνητα λόγω της πρόσφατης απόφασης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εγκαταλείψει τα σχέδια κατασκευής νέου εργοστασίου στην Τουρκία λόγω του πολιτικού κλίματος στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sözcü.

Το γραφείο του προέδρου απέστειλε ανακοίνωση στα υπουργεία με την οποία τους έδωσε εντολή να αντικαταστήσουν σταδιακά τα Volkswagen Passat και τα Audi — μέλος του ομίλου Volkswagen — που χρησιμοποιούνται ως επίσημα αυτοκίνητα με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, γράφει η Sözcü.

Τα Ford και τα Toyota μπορούν επίσης να μισθωθούν, με το Talisman της Renault και το Mondeo της Ford να έχουν τον πρώτο λόγο σε καταστάσεις που απαιτούν πολυτελή οχήματα, ανέφερε η Sözcü .

Η απόφαση για την αντικατάσταση των Volkswagen που χρησιμοποιούνται ως επίσημα αυτοκίνητα ήρθε αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ακύρωσε σχέδια για τη δημιουργία ενός εργοστασίου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) στην επαρχία της Μάνισα που θα παρήγαγε 300.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα δημιουργούσε πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ρευστοποίησε τη νεοσυσταθείσα εταιρεία που θα έτρεχε τη μονάδα της στη χώρα αργότερα το Δεκέμβριο, μετά από ανακοίνωση ένα μήνα νωρίτερα ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε εργοστάσιο στη Σλοβακία.

Όσον αφορά τον αριθμό των αυτοκινήτων που ανήκουν στην κυβέρνηση, η Τουρκία διαθέτει 115.000 αυτοκίνητα σε σύγκριση με τη γαλλική κυβέρνηση που κατέχει περίπου 65.000 αυτοκίνητα και την ιταλική με περίπου 29.000.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail