Ο Ερντογάν διαθέτει μόλις...οκτώ VIP αεροσκάφη!

Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Fuat Oktay ανακοίνωσε σε απάντηση σε ερώτηση που έθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Utku Çakırözer από το CHP, ότι το γραφείο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαθέτει οκτώ VIP αεροσκάφη στο απόθεμά του, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Sözcü.

Ο Oktay, ο οποίος δεν είχε απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τα VIP αεροσκάφη του Ερντογάν μέχρι τώρα και έχει πει στο παρελθόν ότι "το εν λόγω θέμα εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Μεταφορών και υποδομών", παρείχε πληροφορίες για τα αεροπλάνα του Προέδρου για πρώτη φορά, γράφει η εφημερίδα.

"Το γεγονός ότι ένα άτομο έχει τη χρήση οκτώ αεροσκαφών ενώ η χώρα μας αγωνίζεται με μια οικονομική κρίση και μια πανδημία δείχνει πολυτέλεια, και υπερβολή [από την πλευρά του Ερντογάν]. Ενώ το γραφείο του προέδρου έχει οκτώ, ο συνολικός αριθμός των VIP αεροσκαφών είναι τουλάχιστον 15 όταν προσθέτουμε εκείνα που ανήκουν στα υπουργεία, το Γενικό Επιτελείο και την αστυνομία", δήλωσε ο Çakırözer σε απάντηση.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης υπογράμμισε περαιτέρω ότι η Τουρκία, η οποία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον αριθμό των επίσημων αεροπλάνων, δαπανά εκατομμύρια δολάρια για τη συντήρησή τους.

"Αυτό που πρέπει να γίνει σε αυτή την περίοδο της [οικονομικής] κρίσης είναι η μείωση του αριθμού των αεροσκαφών. Πρέπει να πουλήσουμε τα πλεονάζοντα και να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για τα 83 εκατομμύρια [πολίτες] σε αυτή τη δύσκολη εποχή", δήλωσε ο Çakırözer.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail