Varan: Η πρόταση για το νέο φουτουριστικό ρωσικό αεροπλανοφόρο

Freepen.gr - Το Nevskoe Design Bureau, ένα κορυφαίο γραφείο σχεδιασμού και Σχεδιασμού της ναυπηγικής βιομηχανίας στη Ρωσία, σχεδιάζει διάφορες προτάσεις νέων αεροπλανοφόρων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών αρθρωτών πλοίων, για το Ρωσικό Ναυτικό.

Το Nevskoe Design Bureau αποκάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι μια αρθρωτή έννοια αεροπλανοφόρου που ονομάζεται Varan, σημειώνει το defence-blog.com.

Η εταιρεία λέει ότι η κύρια αποστολή της θα ήταν να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο πλωτό αεροδρόμιο για πολεμικά αεροσκάφη.

Το Varan είναι ένα αρθρωτό πλοίο με πλωτό διάδρομο, που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αυτοματισμού και τη δυνατότητα χρήσης ρομποτικών συστημάτων. Μπορεί να μεταφέρει 24 αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων, έξι ελικόπτερα και μέχρι 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Το εκτόπισμα του πλοίου είναι περίπου 45 χιλιάδες τόνοι, μήκος-περίπου 250 μ., πλάτος – 65 μ., βύθισμα – 9 μ.. Το Varan θα είναι ικανό να επιταχύνει μέχρι 26 κόμβους.

"[Αυτές οι πλατφόρμες] θα γίνουν ένα είδος κέντρου για την υποστήριξη ολόκληρου του φάσματος δραστηριοτήτων της Ρωσίας και των χωρών εταίρων στην Αρκτική", δήλωσε ο αξιωματούχος της εταιρείας.

Όπως σημειώνεται στο Nevskoe Design Bureau, τα πλωτά αεροδρόμια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των ενεργειών μεταφοράς, διάσωσης και στρατιωτικής αεροπορίας στην Αρκτική, την ανάπτυξη νέων πεδίων φυσικού αερίου στις βόρειες θάλασσες, τη διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας και την εκτέλεση των καθηκόντων του Υπουργείου Άμυνας στην Αρκτική ζώνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail