Υπερασπιστής της μπούργκα με το ψευδώνυμο «Turkish Armin» ο διάδοχος της Μέρκελ

Ο Άρμιν Λάσετ γνωστός με το ψευδώνυμο «Turkish Armin» (Τούρκος Άρμιν) είναι ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Από: tribune.gr

Έπειτα από δύο ψηφοφορίες ο κ. Λάσετ έλαβε 521 ψήφους, στο πλαίσιο του συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο εξ ολοκλήρου ψηφιακά.

Ο δεύτερος φιναλίστ Φρίντριχ Μερτς έλαβε 466 ψήφους.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να επικυρωθεί και με την επιστολική ψήφο των 1001 συνέδρων, η οποία θα καταμετρηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Ο νέος αρχηγός του CDU θα κληθεί να οδηγήσει το κόμμα του στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε πέντε κρατίδια εντός του 2021 και βεβαίως στις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα είναι και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία.

Ο Άρμιν Λάσετ (γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου 1961) είναι Γερμανός πολιτικός και υπουργός-πρόεδρος του κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, υπηρετώντας από τις 27 Ιουνίου 2017.

Ο Λάσσετ είναι πτυχιούχος νομικής και εργάστηκε ως δημοσιογράφος πριν και κατά τη διάρκεια της πρώιμης πολιτικής καριέρας του.

Το 1994 εξελέγη βουλευτής και το 1999 ευρωβουλευτής.

Το 2005 εισήλθε στην κρατική πολιτική στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ως μέλος της κρατικής κυβέρνησης.

Ως υπουργός του υπουργικού συμβουλίου, ήταν γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του και τις καλές σχέσεις του με την κοινότητα των μεταναστών, κερδίζοντας το ψευδώνυμο Turkish Armin.

Ο Λάσετ ήταν ένας σκληρός υπερασπιστής των φιλελεύθερων μεταναστευτικών πολιτικών της Καγκελαρίου Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης του 2015.

Το 2016, ο Λάσετ απέρριψε προτάσεις για την αποκαλούμενη απαγόρευση της μπούργκα ως «ψεύτικη συζήτηση» και απόσπαση της προσοχής από πιο πιεστικά ζητήματα.

Ωστόσο, το κόμμα του υιοθέτησε αργότερα αυτήν την πολιτική ως βασικό ζήτημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail