Αεροπορικός συνδυασμός που σκοτώνει: Sukhoi-30 με γαλλικά συστήματα Thales

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει παραδώσει μια παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30SM Flanker πολλαπλών ρόλων στη Λευκορωσία με γαλλικά προηγμένα αεροηλεκτρονικά. Όπως γράφει το defence-blog.com, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι η Λευκορωσία έχει παραλάβει νέα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM εξοπλισμένα με προηγμένο σύστημα διεπαφής ανθρώπου-μηχανής που αναπτύχθηκε από τον Thales.

Τα μαχητικά σχεδιάστηκαν από το Sukhoi Design Bureau κατόπιν εντολής του Υπουργείου της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας με βάση την αναβαθμισμένη έκδοση εξαγωγής του Su-30. Η σύμβαση παράδοσης υπογράφηκε το 2017.

Η έκδοση της Λευκορωσίας διαφέρει από τις βασικές του Su-30 στη σύνθεση του εξοπλισμού, καθώς ορισμένα στοιχεία αντικαταστάθηκαν με γαλλικά συστήματα. Το νέο πολεμικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με ένα γαλλικό ολογραφικό σύστημα απεικόνισης κεφαλής για ανάλυση τακτικής κατάστασης και παρουσίαση χάρτη.





Το σύστημα HUD, που αναπτύχθηκε από την Thales, χρησιμοποιείται για στρατιωτικές αποστολές παρατήρησης και μάχης. Το Thales HUD 3022, το οποίο είναι τοποθετημένο στο Su-30SM, φιλοξενεί το λογισμικό συστήματος αποστολής, το οποίο ελέγχει το σύστημα πλοήγησης και επίθεσης και συντονίζει τους αισθητήρες αεροσκαφών και τους τελεστές για να εξασφαλίσει την επιτυχία της αποστολής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Thales, τα συστήματα και ο εξοπλισμός της εταιρείας είναι εξοπλισμένα σε μια μεγάλη γκάμα μαχητικών: Rafale, Mirage 2000, Mirage F1, Jaguar, Typhoon, Tornado, Su-30, MiG-29, MiG-21, F-18, F-16.

Το Su-30SM, μαχητικό γενιάς 4++ , είναι εφοδιασμένο με δύο κινητήρες στροβιλοκινητήρων διπλής ροής al-31FP, έχει εύρος λειτουργίας 1.500 χιλιομέτρων και αντοχή πτήσης 3,5 ωρών χωρίς ανεφοδιασμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail