Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε σε λειτουργία τους S-400 και να αναπτύξουμε δικό μας σύστημα

Vadim Savitskiy/Russia's Defense Ministry/TASS
Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία στην Τουρκία, ενημερώνει το κανάλι 24TV.

"Τα S-400 είναι έτοιμα για χρήση, οι ένοπλες δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα προκύψει μια τέτοια ανάγκη", ανέφερε ο Demir.

Η προεδρία των αμυντικών βιομηχανιών επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του τουρκικού σταθμού στο ρωσικό πρακτορείο TASS. "Ναι, [ο Ισμαήλ Ντεμίρ] το δήλωσε σήμερα στην Άγκυρα", ανέφερε η Προεδρία.

Εκτός αυτού, ο Demir ενημέρωσε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να εργάζονται για το έργο ανάπτυξης μαχητικών F-35 των ΗΠΑ, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποκλείσει την Τουρκία από αυτό το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Ντεμίρ, εάν η Άγκυρα επιθυμούσε να το πράξει, "ένα δεύτερο Σύνταγμα S-400 θα ήταν ήδη σήμερα στην Τουρκία. Αυτό θα συνέβαινε αν είχαμε επιλέξει ένα γρήγορο και εύκολο μονοπάτι, αλλά στοχεύουμε στο μέγιστο. Με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε δουλεύοντας με το S-400, σχεδιάζουμε να φτάσουμε στο επίπεδο των S-400 στη δουλειά μας για τη δημιουργία των δικών μας συστημάτων πυραυλικής άμυνας μέχρι το 2025-2026", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail