Ερντογάν: Συζητάμε και δεύτερη παρτίδα S-400 και περιμένουμε τα F-35

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι η Τουρκία ήταν σε συνομιλίες για να προμηθευτεί μια δεύτερη συστοιχία των συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και θα πραγματοποιήσει συνομιλίες για το θέμα αργότερα αυτό το μήνα.

"Έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες για την παράδοση της πρώτης παρτίδας των S-400, τώρα ο διάλογός μας με τη Ρωσία για το δεύτερο Σύνταγμα συνεχίζεται", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Περιέγραψε την προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Τουρκία για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 ως "σοβαρό λάθος", εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ληφθούν θετικά μέτρα για το ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα του αεροπλάνου μόλις ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναλάβει τα καθήκοντά του.

"Καμία χώρα δεν μπορεί να καθορίσει τα βήματα που θα κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία, αυτό εξαρτάται πλήρως από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Δεν γνωρίζουμε τι θα πει η διοίκηση του Μπάιντεν σε αυτό το στάδιο (στα S-400s)", πρόσθεσε. "Παρά το γεγονός ότι πληρώσαμε μια σοβαρή αμοιβή για τα F-35, τα F-35 δεν μας έχουν δοθεί ακόμα. Αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον μας ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ", ανέφερε.

"Η ελπίδα μου είναι ότι, αφού πραγματοποιήσουμε συνομιλίες με τον Μπάιντεν καθώς αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, θα κάνουμε πολύ πιο θετικά βήματα και θα τα επαναφέρουμε στο προσκήνιο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail