RT: Η Ρωσία αναπτύσσει φάρμακο για τον Covid-19 με αποτελεσματικότητα άνω του 99%

Sputnik / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Η Oμοσπονδιακή Iατρική και Bιολογική Yπηρεσία της Ρωσίας (FMBA) ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την καταπολέμηση του Covid-19, το οποίο θα γίνει το πρώτο αντιικό αντίδοτο άμεσης δράσης στον κόσμο εάν οι κλινικές δοκιμές στεφθούν με επιτυχία, αναφέρει το Russia Today σε άρθρο που υπογράφει ο J. Tickle.

Σύμφωνα με την Veronika Skvortsova, επικεφαλής της FMBA, μελέτες μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι είναι περισσότερο από 99% αποτελεσματικό.

"Αυτό είναι το πρώτο ετιοτροπικό φάρμακο που επηρεάζει άμεσα τον ιό. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα αντίδοτο για τη μόλυνση από κορωνοϊό", ανέφερε καθώς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισουστίν την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προκλινικές μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η θεραπεία είναι "απολύτως ασφαλής" και "εξαιρετικά αποτελεσματική".

Το "ετιοτροπικό" σημαίνει ότι η θεραπεία στρέφεται κατά της αιτίας μιας νόσου.

Η Skvortsova δήλωσε στον πρωθυπουργό ότι η FMBA είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για άδεια για περαιτέρω δοκιμές, την οποία ήλπιζαν να πάρουν πριν από το νέο έτος (το κείμενο δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου).

"Εάν οι κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου, θα είναι το πρώτο ασφαλές, αποτελεσματικό, άμεσης δράσης αντιικό φάρμακο που δεν έχει ανάλογα στον κόσμο", εξήγησε.

Η FMBA εργάζεται επίσης σε ένα ξεχωριστό φάρμακο για τη θεραπεία των πιο σύνθετων περιπτώσεων κορωνοϊού, το οποίο καταστέλλει και εμποδίζει μια φυσιολογική αντίδραση που ονομάζεται "υπερκυτοκιναιμία". Επίσης γνωστή ως "καταιγίδα κυτοκινών", είναι μια ανοσοαπόκριση που οδηγεί σε βλάβη των ιστών του σώματος και πιστεύεται από μερικούς ότι προκαλεί θανάτους Covid-19.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail