Γαλλική πρόταση για φρεγάτες μαζί με τα Rafale: Το δυνατό πλεονέκτημα οι Scalp Naval πολύ μεγάλου βεληνεκούς

Μαζί με την υπογραφή για τα Rafale, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα επισημοποιήσει την πρόταση της χώρας της για τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών τύπου Belharra όπως πληροφορείται το ΟΡΕΝ και ο αμυντικός συντάκτης, Κώστας Αλατζάς.

Η νέα πρόταση θα περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών πολλαπλών ρόλων εν αντιθέσει με την πρόταση του περασμένου καλοκαιριού η οποία αφορούσε φρεγάτες πάλι τύπου Belharra αλλά για αεράμυνα περιοχής.

Ως ενδιάμεση λύση οι Γάλλοι φέρεται να προτείνουν στην Ελλάδα μέχρι να ναυπηγηθούν οι νέες φρεγάτες, δύο τύπου La Fayette. Το κόστος του συνολικού προγράμματος είναι 5 δις ευρώ. Τις δύο φρεγάτες θα τις διαθέτει η Ελλάδα στο όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των τεσσάρων νέων που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα γίνει με συμπαραγωγή στην Ελλάδα ή εξ ολοκλήρου στη Γαλλία.

Στόχος της Ελληνικής κυβέρνησης είναι τουλάχιστον δύο από τις τέσσερις να ναυπηγηθούν στα ελληνικά ναυπηγεία. Το πλεονέκτημα της Γαλλικής πρότασης είναι οπλισμός. Τα συγκεκριμένα πλοία θα μπορούν να εκτοξεύουν τα στρατηγικής σημασίας βλήματα Scalp Naval πολύ μεγάλου βεληνεκούς που ξεπερνούν τα 400 μίλια.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail