Υγειονομική ασφυξία: σάρωση ψηφιακού κώδικα υγείας QR για επιβάτες υπηρεσιών ride-hailing στο Πεκίνο

A Didi Chuxing staff member disinfects a vehicle in Beijing.  Reuters / Carlos Garcia Rawlins
Freepen.gr - Η χρήση μιας υπηρεσίας ride-hailing στο Πεκίνο, όπως το Uber ή το τοπικό Didi Chuxing, δεν θα είναι δυνατή χωρίς τη σάρωση του κώδικα QR για την υγεία σας, δήλωσαν οι αρχές της πόλης εν μέσω μιας αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην κοντινή επαρχία Hebei, γράφει το RT.

Ξεκινώντας από τη Δευτέρα, οι οδηγοί θα μπορούν να αρνηθούν τις υπηρεσίες σε όσους αρνούνται να δείξουν και να σαρώσουν τους κωδικούς QR τους, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Global Times.

Το σύστημα υγείας με βάση το χρώμα εισήχθη στο Πεκίνο και σε περισσότερες από 100 άλλες πόλεις τον Φεβρουάριο για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο οποίος αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Wuhan της Κίνας.

Η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα έναν κωδικό για τον χρήστη. Το "πράσινο" σημαίνει ότι είναι ελεύθεροι να περιφέρονται γύρω από την πρωτεύουσα, ενώ οι "κίτρινοι" και "κόκκινοι" κωδικοί απαιτούν αυτοαπομόνωση ή εποπτευόμενη καραντίνα.

Οι χρωματικοί κώδικες έχουν ήδη γίνει μέρος της καθημερινής ζωής στο Πεκίνο, καθώς απαιτούνται για την είσοδο σε εστιατόρια και εμπορικά κέντρα και την αγορά εισιτηρίων αεροπλάνων και τρένων, μεταξύ άλλων. Περισσότεροι από 29 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί για την εφαρμογή κώδικα υγείας, ανέφεραν οι αρχές τον Ιούνιο, που είναι αρκετά εκατομμύρια περισσότεροι από τον συνολικό πληθυσμό του Πεκίνου.

Το σύστημα εφαρμόστηκε παρά τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τους φόβους ότι τα λάθη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιορισμό των υγιών ανθρώπων. Επίσης, περιπλέκει τη ζωή για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν είναι πάντα τόσο τεχνολογικά εξελιγμένοι όσο οι νεότερες γενιές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail