Κοτζιάς: "Ο Ερντογάν ήξερε ότι θα βυθίσουμε το Oruç Reis"

Freepen.gr - "Ο Ερντογάν ήξερε ότι θα βυθίσουμε το τουρκικό σκάφος" είναι ο υπότιτλος ενότητας της συνέντευξης που έδωσε στο euractiv.com, ο πρώην υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σχετικά με το ζήτημα της αποστολής τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε περιοχές όπου η Ελλάδα διατηρεί κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο Κοτζιάς επέκρινε την Ελληνική Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι η Αθήνα δεν έχει στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν συνεχίσει την παρενόχλησή της.

Το 2020, η Τουρκία έστειλε το σκάφος Oruç Reis αρκετές φορές στα ελληνικά ύδατα για εξερεύνηση φυσικού αερίου.

"Την πρώτη φορά που γνώρισα τον Mevlüt Çavuşoğlu και τον Erdoğan στην Άγκυρα, και οι δύο υπαινίχθηκαν ότι το σκάφος τους θα έφτανε στο νότο της Κρήτης. Και τους είπα γελώντας: "θα σας βυθίσουμε * δεν θα το φτάσετε ποτέ". Το ίδιο επαναλάμβαναν και στον Μητσοτάκη και δεν απάντησε καθόλου".

Ο Κοτζιάς δήλωσε ότι η Άγκυρα επικαλείται πάντα το διεθνές δίκαιο, ακόμη και αν οι κινήσεις της το παραβιάζουν σαφέστατα ενώ πάντα αναζητά μια κατάλληλη χρονική στιγμή, όπως συνέβη πέρυσι όταν "οι ΗΠΑ υπό το Trump παρέλυσαν στην πορεία προς τις εκλογές, το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολήθηκε με το Brexit και το Ισραήλ δεν είχε σταθερή κυβέρνηση".

"Η Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει τις αξιώσεις της εδώ και 30 χρόνια. Δυστυχώς, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το έκανε μέσα σε λίγους μήνες", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail