Νέος χρόνος – ίδια κατρακύλα στην καταστροφή: Ο κ. Πέτσας «παίζει άμυνα»… με αυτογκόλ!

Δικαιώθηκαν πανηγυρικά όσοι ισχυρίζονταν πως στη νέα χρονιά δεν επρόκειτο να αλλάξει τίποτα, όσον αφορά την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Το νέο οριζόντιο αυστηρό lockdown που ανακοινώθηκε από τον κ. Πέτσα, έσκασε στην επικαιρότητα σαν κεραυνός εν αιθρία και αποτέλεσε τον πρώτο κακό οιωνό του 2021, ο οποίος σηματοδοτεί έναν μαύρο χειμώνα καταστροφικής ύφεσης, κάτω από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές μιας επικίνδυνης κυβέρνησης που φαίνεται πως έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα. 

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως η κυβέρνηση προβαίνει σε νέο αυστηρό απαγορευτικό, επειδή «θα παίξουμε άμυνα για την ανάσχεση της πανδημίας», ξεχνώντας πως το κόμμα του οδήγησε τη χώρα από… αυτογκόλ σε αυτογκόλ για ολόκληρο το περασμένο έτος, με τραγικές επιλογές στους χειρισμούς στον τουρισμό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, στα σχολεία, στην μηδαμινή ενίσχυση της πρωτοβάθμιας νοσηλείας, στην ανυπαρξία χρηματοδότησης για μαζικά τεστ ώστε να αποκτηθεί μια σοβαρή επιδημιολογική εικόνα πανελλαδικά, στη παντελή έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μετά την έστω αμυδρή αισιοδοξία και την αναπτέρωση του ηθικού που έφεραν οι γιορτινές μέρες στον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση αποφάσισε να… διασωληνώσει και πάλι την κοινωνία και να στείλει ξανά τους Έλληνες στην «εντατική» της οικονομικής και ψυχολογικής καταστροφής.

Και ενώ οι πολίτες στην περίοδο των εορτών στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και συμμορφώθηκαν σε ήδη αυστηρά και εν πολλοίς απάνθρωπα περιοριστικά μέτρα (σε σχέση με πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες), η απάντηση της κυβέρνησης για το νέο έτος ήταν – ούτε λίγο ούτε πολύ – στη λογική του τσοπάνη που έβγαλε τα πρόβατα να βοσκήσουν μια εβδομάδα και τώρα τα κλείνει πάλι στο μαντρί, μη και… καλομάθουν στην ανοιχτωσιά της υπαίθρου…

Την ίδια ώρα μάλιστα που οι… κοινοί θνητοί  εδώ στην αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα προσπαθούσαν να θυμηθούν στις γιορτές πως είναι να είσαι άνθρωπος, η… «αφρόκρεμα» των celebrity ταξίδευε στο… covid-free Ντουμπάι για λίγες μέρες ξέφρενων κορωνοπάρτυ, υπενθυμίζοντας μας για άλλη μια φορά πως η παρούσα πανδημία είναι πρώτα απ’ όλα ταξική υπόθεση και δεν αφορά τους πλούσιους, και πως η «ατομική ευθύνη» βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση με τα βαλάντια.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση της κ. Λινού για το έκτακτο αυστηρό lockdown. Όταν ρωτήθηκε σε δελτίο ειδήσεων σχετικά με το θέμα, απάντησε πως: «πρέπει να σας πω ότι έχω εκπλαγεί. Πιθανόν η πολιτεία, η κυβέρνηση, οι υπεύθυνοι φορείς να έχουν στοιχεία τα οποία εμείς δεν τα γνωρίζουμε, γιατί διαφορετικά είναι πολύ ξαφνικό και δεν εξηγείται»!

Τι μας είπε δηλαδή η κ. Λινού; Πως η απόφαση για το νέο αυστηρό lockdown είναι καθαρά πολιτική; Γιατί δεν ρωτήθηκε η γνώμη των «ειδικών» αυτή τη φορά, ενώ για κάθε νέο απολυταρχικό μέτρο, είχαν τις «εισηγήσεις των ειδικών» σαν ιερή καραμέλα στη κυβέρνηση; Γιατί δεν ενημερώθηκαν και δηλώνουν έκπληκτοι; Σε ποια στοιχεία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προβεί σε μια τέτοια απόφαση; Γιατί ο κ. Γεωργιάδης το πρωί μιλούσε για ενδεχόμενο περεταίρω χαλάρωσης του λιανεμπορίου και λίγες ώρες αργότερα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε το κλείσιμο των πάντων; Τι έχουν να απαντήσουν οι κυβερνητικοί στους εξαγριωμένους καταστηματάρχες, που ήλπιζαν σε λίγα έσοδα για τον Ιανουάριο;

Άλλα και στο θέμα των εκκλησιών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά συμφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη να ισχύσει το 25/50 πιστοί ανά ναό ΚΑΙ για την εορτή των Θεοφανείων, ο Πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά συμπεριφέρθηκε σαν… Καισαροπάπας. Αποφάσισε και διέταξε εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών για τα Φώτα! Ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει λοιπόν η Εκκλησία, σε αυτή τη κυβέρνηση;

Για να μην αναφερθούμε στην εξωφρενική απόφαση που ισχύει ακόμα και απαγορεύει τους αγιασμούς των υδάτων σε ανοιχτούς χώρους, λες και ο ιός παραμονεύει τους ιερείς για να… ξεπηδήσει από τη θάλασσα και να τους επιτεθεί ή λες και η Εκκλησία δεν απέδειξε (και) στις γιορτές πως μπορεί να τηρήσει όλα τα μέτρα προστασίας πολύ καλύτερα απ’ ότι τα τηρούσαν πχ. οι ορδές που παρατηρήθηκαν να συνωστίζονται στα super markets την περίοδο των εορτών.

Το 2021 ξεκίνησε σαν μια θλιβερή συνέχεια του 2020, με μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον λαό σαν να είναι ρομπότ που απενεργοποιούνται και ενεργοποιούνται όποτε μας πει ο κ. Πέτσας, με ανύπαρκτο σχεδιασμό στήριξης και επανεκκίνησης της οικονομίας, με πτωχευτικούς νόμους που περιμένουν στη γωνία τους νεόπτωχους Έλληνες και μόνη ελπίδα σαν καρότο στο… κατάκοπο γαϊδούρι, την επιχείρηση «Ελευθερία» η οποία μόνο ελευθερία δεν θα φέρει.

Καλή χρονιά;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail