Το λιανεμπόριο άνοιξε άλλα η καταστολή και η προπαγάνδα συνεχίζονται: Οι «αρνητές της μάσκας»… παραμονεύουν παντού!

Επιτέλους, μετά από μήνες άστοχων και ανούσιων αποφάσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπαγώσει τη λειτουργία του δύσμοιρου λιανεμπορίου και δεν γίνεται παρά να αναγνωρίσουμε πως πρόκειται για ένα θετικό βήμα που θα φρενάρει κάπως την ξέφρενη οικονομική κατρακύλα της χώρας.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Βέβαια, αποτελεί απόλυτη ανάγκη να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και η εστίαση (η οποία έχει υποστεί ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα), έστω και με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα και αποφυγή της συγκέντρωσης κόσμου σε κλειστούς χώρους.

Η κυβέρνηση δεν φρόντισε όμως να αποσύρει αυτήν την ανόητη χρησιμοποίηση των sms (μια καθαρά ελληνική πατέντα) προς τον… Μεγάλο Αδερφό του 13033, και μάλιστα παρότρυνε και «ευλόγησε» (δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη) για άλλη μια φορά την άθλια κουλτούρα της καταγγελίας και της χαφιεδοποίησης των πολιτών, που καλούνται να ενημερώνουν το Υπουργείο σαν να είναι αστυνόμοι ή σαν να είναι (εκ της Λίστας Πέτσα ορμώμενοι) δημοσιογράφοι που εκτελούν και χρέη δικαστή.

Από την άλλη, αποδείχθηκε περίτρανα πως όσοι φώναζαν και διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης στους ιερούς ναούς τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια, μάλλον έμειναν με το παράπονο πως η ελεεινή λασπολογία τους δεν απέδωσε τους καρπούς που ήθελαν, ακόμα και αν χρησιμοποίησαν βιντεάκια του 2015 για να κατηγορήσουν τους «ανεύθυνους» χριστιανούς που… δεν φορούσαν μάσκες…

Οι πιστοί απέδειξαν ξανά πως (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) δεν αποτελούν κίνδυνο διασποράς στον Ελλαδικό χώρο. Ακόμα και αν λοιδορήθηκαν, διώχθηκαν, υπέστησαν αδικίες και αχρείαστα μέτρα, έδειξαν πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ’ όση έδειξε η ίδια η κυβέρνηση.

Μπορεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου να είναι μια θετική κίνηση άλλα ας μη ξεχνάμε πως αυτή η αλυσίδα σκληρής απολυταρχίας, ελέγχου και καταστολής δεν έχει πάψει να υφίσταται. Τα sms… προαυλισμού για δύο ώρες, τα εξοντωτικά πρόστιμα των τριακοσίων και ίσως αύριο πεντακοσίων ευρώ, οι εισηγήσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού, οι έμμεσες απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η συνεχής τρομοκράτηση του κόσμου και η προπαγάνδα στα δελτία ειδήσεων, βρίσκονται όλα εδώ.

Πρόσφατο παράδειγμα άθλιας τηλεοπτικής προπαγάνδας είναι το περιστατικό του αδιανόητου ξυλοδαρμού του άτυχου σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας, από τους δύο ανήλικους δράστες που παρουσιάστηκαν από όλα τα κανάλια ως… «αρνητές της μάσκας»!

Ενώ οι δύο δράστες είχαν συνολικά μια παραβατική και αντιδραστική συμπεριφορά που παρατηρείται δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις ηλικίες (έπιναν αναψυκτικά στον σταθμό, έβαζαν τα πόδια στα καθίσματα, είχαν κατεβασμένες μάσκες κλπ), οι… αμερόληπτοι δημοσιογράφοι, τους χαρακτήριζαν ως «αρνητές της μάσκας» λες και ανήκαν σε κάποια… σέκτα αντι-μασκοφορίας!

Ακολουθήθηκε η γνωστή τεχνική που χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη περίοδο της πανδημίας έως τώρα, δηλαδή η τεχνητή απομόνωση ενός στοιχείου της υπόθεσης (που βολεύει την ατζέντα της προπαγάνδας) και η υπερμεγέθυνση του, για να κλέψει την εντύπωση. Αφού το βίντεο των δραστών που χτυπούσαν βάναυσα τον σταθμάρχη δικαίως προκαλούσε οργή και αποτροπιασμό, βόλευε πολύ να υπάρχει κάπου στην οθόνη και ο τίτλος «αρνητές της μάσκας», για να συνδυαστούν μαζί η εικόνα, η οργή και το μήνυμα, στο μυαλό του τηλεθεατή…

Ας μην προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να τραβήξουν από τα μαλλιά ένα θέμα καθαρής παραβατικότητας ανηλίκων από δύο ανεγκέφαλους μικρούς τραμπούκους (που μακάρι να συνειδητοποιήσουν σε πόσο λάθος δρόμο βρίσκονται), σε θέμα «αρνητών» εναντίον της… τάξης ή της Νέας Τάξης και της «νέας κανονικότητας» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail