National Interest: Οι ΗΠΑ να μετακομίσουν από το Ιντσιρλίκ στην Κρήτη!

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να τερματίσουν την παρουσία τους στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, η οποία δεν είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τις ανησυχίες της για την εθνική ασφάλεια, ανέφερε το National Interest την Τετάρτη.

Στρατηγικά τοποθετημένο στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, το Ινσιρλίκ παρείχε μια βασική επιχειρησιακή βάση για τις επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην περιοχή, πιο πρόσφατα στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Αλλά η αεροπορική βάση έχει χάσει τη σημασία της μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την αυξανόμενη ενεργειακή ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνει ο Richard Caroll που γράφει για το NI.

Ιστορικά, το Incirlik θεωρήθηκε κεντρικής σημασίας για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής στη Μέση Ανατολή και εξακολουθεί να φιλοξενεί αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

Ωστόσο, η πρόσφατη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400 και της αυξανόμενης επιρροής του πολιτικού Ισλάμ υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει καταστήσει τη χώρα αναξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ, ανέφερε το περιοδικό.

Η Ελλάδα θα πρέπει αντ ' αυτού να θεωρηθεί ως εναλλακτική λύση, με συζητήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για να ανοίξει εκ νέου μια πρώην αεροπορική βάση των ΗΠΑ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου στο ελληνικό νησί της Κρήτης, ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail