MiG-41: Η Ρωσία αναπτύσσει βαρύ αναχαιτιστικό επόμενης γενιάς

Κοнстантин Τюрпекο / wikimedia.org
Freepen.gr - Ο κύριος κρατικός βιομηχανικός όμιλος Rostec της Ρωσίας επιβεβαίωσε την ανάπτυξη ενός αναχαιτιστή μεγάλης εμβέλειας επόμενης γενιάς για να αντικαταστήσει τον γηράσκοντα στόλο μαχητικών αεροσκαφών MiG-31.

Σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου από την Rostec, ο νέος αναχαιτιστής εισήλθε ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης και καλείται το MiG-41.

"Η ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αεροσκαφών αναχαίτισης έχει ήδη ξεκινήσει", ανέφερε η εταιρεία. "Το έργο του Perspective Long-Range Aviation Complex (PAK DP) με την κωδική ονομασία "MiG-41" βρίσκεται στο στάδιο του αναπτυξιακού σταδίου.”

Πέρα από την αποκάλυψη του ονόματος του νέου βαρέως αναχαιτιστικού, η Rostec δεν παρείχε πολλές πρόσθετες πληροφορίες για την πρόοδο του προγράμματος.

Ο επόμενος αναχαιτιστής μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας προορίζεται να αντικαταστήσει το MiG-31 Foxhound στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Το MiG-31 είναι ένα διθέσιο υπερηχητικό υπερηχητικό αναχαιτιστικό μεγάλης εμβέλειας. Ήταν το πρώτο Σοβιετικό Πολεμικό Αεροπλάνο της τέταρτης γενιάς όπως αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970.

Η τελευταία έκδοση, το MiG-31BM, έχει σχεδιαστεί για να παρεμποδίζει τους στόχους του αέρα σε μεγάλες αποστάσεις που δεν είναι προσβάσιμες για επιθέσεις από τα συνηθισμένα μαχητικά αεροσκάφη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail