Το Ρωσικό Ναυτικό φορτώνει τα MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M

Freepen.gr - Το μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 της ρωσικής ναυτικής αεροπορίας θα οπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M Kinzhal (dagger), ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Izvestiya.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 98ο μικτό Σύνταγμα ως μέρος του Βόρειου Στόλου στη χερσόνησο Kola και το 317ο Σύνταγμα του Ειρηνικού στην Καμτσατκαβίλ, λαμβάνουν τη νέα έκδοση μαχητικών MiG-31 μεγάλης εμβέλειας με δείκτη K που θα οπλιστούν με τον υπερηχητικό πυραύλο Kinzhal.

Το Kinzhal είναι το τελευταίο ρωσικό σύστημα εκτόξευσης αέρα που αποτελείται από ένα πολεμικό αεροσκάφος MiG-31K ως όχημα εκτόξευσης και ένα υπερηχητικό βλήμα Kh-47M. Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πυραύλος Kinzhal είναι η αερομεταφερόμενη έκδοση του συστήματος τακτικών πυραύλων Iskander.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε το υπερηχητικό σύστημα πυραύλων στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση τον Μάρτιο του 2018.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail