LNA: Η τουρκική παρουσία στη Λιβύη συνιστά περιφερειακό και διεθνή κίνδυνο

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Υποστράτηγος Αχμέτ Αλ-Μισμάρι επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι η Τουρκία έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της αεροπορικής βάσης Αλ-Βατίγια στη Νότια Τρίπολη.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Αλ-Μισμάρι ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να κινητοποιεί ξένες δυνάμεις και μισθοφόρους στη Λιβύη, μέσω αεροπορικής γέφυρας με τις αεροπορικές βάσεις Αλ-Βατίγια και Μισράτα.

Ο εκπρόσωπος του LNA δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει επεκτείνει τον αεροδιάδρομο της Al-Watiya για να δέχεται μεγαλύτερα στρατιωτικά αεροσκάφη. Επιβεβαίωσε ότι ο LNA παρακολουθούσε καθημερινά τουρκικά αεροσκάφη που προσγειώνονται στις αεροπορικές βάσεις της Λιβύης, σε κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ένας μεγάλος αριθμός των ειδικών δυνάμεων του LNA που εξοπλίζονται με σύγχρονα όπλα είναι σε θέση να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, και την αντιμετώπιση των απειλών για την ασφάλεια. Εξήγησε ότι οι μονάδες αυτές θα είναι άρτια εκπαιδευμένες για να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις εναντίον της χώρας, τονίζοντας ότι η γενική διοίκηση υποστηρίζει σθεναρά κάθε διάλογο υπό την ηγεσία της Λιβύης.

Ο Αλ-Μισμάρι ισχυρίστηκε επίσης ότι η εμπλοκή της Άγκυρας αποτελεί σημαντική απειλή για αρκετές γειτονικές χώρες. Αυτοί φοβούνται ότι τα τουρκικά όπλα που παραδίδονται στοην GNA θα πέσουν στα χέρια τρομοκρατών και θα απειλήσουν την εθνική, περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail