Το Ισραήλ παραδίδει νέα παρτίδα του πανίσχυρου Iron Dome στον Αμερικανικό Στρατό

Freepen.gr - Την Κυριακή, το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός Οργανισμός Πυραυλικής Αμυνας παρέδωσε τη δεύτερη από τις δύο συστοιχίες του αμυντικού συστήματος Iron Dome στον Αμερικανικό Στρατό, γράφει το defence-blog.com.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Gantz δήλωσε πως: "η παράδοση του Iron Dome στον Αμερικανικό Στρατό καταδεικνύει τις στενές σχέσεις μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, την αποτελεσματικότητα του συστήματος έναντι διαφόρων απειλών και τις εξαιρετικές δυνατότητες των ισραηλινών βιομηχανιών".

Το Inside Defense ήταν το πρώτο που μετέδωσε το σχέδιο αγοράς στις αρχές του 2019.

Το Iron Dome είναι ένα κινητό σύστημα αεράμυνας παντός καιρού που αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems και την Israel Aerospace Industries.

Ο ιστότοπος της Rafael αναφέρει ότι το σύστημα αεράμυνας τους είναι το πιο ανεπτυγμένο σύστημα πυραυλικής άμυνας στον κόσμο, με περισσότερες από 2.000 αναχαιτίσεις και ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο από 90%.

Το σύστημα μπορεί να προστατεύσει τις δυνάμεις που αναπτύσσονται και ελίσσονται, καθώς και την εμπρόσθια βάση λειτουργίας (FOB) και τις αστικές περιοχές, από ένα ευρύ φάσμα έμμεσων και εναέριων απειλών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail