Ο Μπάιντεν πάγωσε την πώληση των F-35 στα ΗΑΕ που υπέγραψε ο Τραμπ την τελευταία μέρα

Ρόιτερς
Freepen.gr - Η νέα διοίκηση του αμερικανικού προέδρου Joe Biden ανέστειλε προσωρινά την πώληση των αεροσκαφών F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο αμυντικός συντάκτης του Bloomberg Anthony Capaccio σε tweet αργά την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία είναι επίσης υπό εξέταση.

Τα ΗΑΕ, ένας από τους πλησιέστερους συμμάχους της Μέσης Ανατολής της Ουάσιγκτον, έχει από καιρό εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των μυστικών αεριωθούμενων αεροσκαφών και είχε τη δέσμευση από την πρώην διοίκηση Donald Trump να τα αγοράσει σε συμπλήρωμα με τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ. 

Η συμφωνία της πώλησης ήταν η τελευταία πράξη του Trump την ημέρα της αποχώρησής του από τον Λευκό Οίκο και προβλέπει την παράδοση 50 αεροσκαφών.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που πρόκειται να πωληθούν στα ΗΑΕ θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με τρόπο που να εξασφαλίζει ότι τα ίδια αεροπλάνα που ανήκουν στο Ισραήλ θα ξεπερνούν οποιαδήποτε άλλα πουθα πωληθούν τυχόν σε γειτονικές χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail