Πεντάγωνο: ο ρόλος της Τουρκίας στην παραγωγή εξαρτημάτων του F-35 θα συνεχίσει να μειώνεται

Freepen.gr - Ο ρόλος της Τουρκίας στην παραγωγή εξαρτημάτων των μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα συνεχίσει να μειώνεται το 2021 και το 2022, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Αντισυνταγματάρχης Thomas Campbell, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του Σπούτνικ στις 12 Ιανουαρίου, γράφει η duvarenglish.com.

Ο Campell έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Υπενθύμισε ότι η ένταξη της Άγκυρας στο πρόγραμμα ανάπτυξης αεροσκαφών εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή.

"Δεν υπάρχουν αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με το καθεστώς της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35. Η ένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 έχει ανασταλεί. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των εξαρτημάτων μεταφέρθηκε [σε άλλες χώρες] το 2020 και θα συνεχίσει να μειώνεται το 2021 και το 2022", δήλωσε ο Campbell.

Η Τουρκία ήταν και κατασκευαστής εξαρτημάτων και σημαντικός αγοραστής του  F-35 της Lockheed Martin, ωστόσο, η απόκτηση του προηγμένου ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 ώθησε την Ουάσινγκτον να αφαιρέσει την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35 το 2019.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail