Η Eurofighter έλαβε αίτημα τελικής προσφοράς από τη Φινλανδία για αντικατάσταση των F-18

Η κοινοπραξία του Eurofighter έχει λάβει επίσημο αίτημα από τις φινλανδικές αμυντικές δυνάμεις να στείλει μια καλύτερη και τελική προσφορά (BAFO) για την αγορά του HX fighter για να αντικαταστήσει το F-18 Hornet της φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

"Πιστεύουμε ότι εκτός από τα στρατιωτικά και βιομηχανικά συμφέροντα, η προσφορά για το Eurofighter, περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται η Φινλανδία για την ανεξάρτητη λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση των μηχανών της", δήλωσε ο Jeremy Quin, Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κοινοπραξία υποστηρίζεται από τις Airbus, BAE Systems και Leonardo. Το Eurofighter προσφέρει στη Φινλανδία και τη βιομηχανία της άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην τεχνολογία και τις ανεξάρτητες επιδόσεις, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης και πλούτου", δήλωσε ο Herman Claesen, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurofighter.

Το 2020, οι χώρες εταίροι της Eurofighter δεσμεύτηκαν να επενδύσουν σε τεχνολογία που θα διατηρήσει την ικανότητα μάχης του μαχητικού στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού για τη δεκαετία του 2060. Η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία έχει δεσμευτεί να αποκτήσει 38 νέα αεροσκάφη Eurofighter για να αποτελέσουν τον πυρήνα της μελλοντικής της αεροπορικής άμυνας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην ολοκλήρωση ενός νέου, προηγμένου ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης.

Η τελευταία επένδυση θα βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση περίπου 500 μαχητικών Eurofighter στην Πολεμική Αεροπορία πέντε ευρωπαϊκών χωρών. Μια κοινή απειλή και στρατιωτικές απαιτήσεις καθιστούν το Eurofighter μια ισχυρή εναλλακτική λύση στη Φινλανδία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail