Μυστηριώδη drones έπληξαν Τούρκους λαθρέμπορους πετρελαίου στην κατεχόμενη Β. Συρία

Αργά την 1η Ιανουαρίου, άγνωστα drones και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε διακινητές πετρελαίου στη διέλευση Umm Julud κοντά στην πόλη Ιεράπολη/Manbij, στην ύπαιθρο του βόρειου Χαλεπίου.

Από: infognomonpolitics.gr

Η διέλευση συνδέει τις κατεχόμενες από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις περιοχές στο βόρειο Χαλέπι με την Ιεράπολη/Manbij, η οποία ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Οι διακινητές μεταφέρουν πετρέλαιο από τη βορειοανατολική Συρία σε κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές καθώς και στην περιοχή του Ιντλίμπ μέσω της συγκεκριμένης διέλευσης.

Πηγές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι τα αεροσκάφη έπληξαν μια αγορά καυσίμων που διαχειρίζονται διακινητές, ακριβώς δίπλα στη διέλευση. Ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις στην περιοχή.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Ωστόσο, ένα βίντεο από τα περίχωρα του Umm Julud υποδηλώνει ότι η επίθεση προκάλεσε σημαντικές απώλειες στην αγορά καυσίμων.

Αυτή ήταν η τρίτη τέτοια επίθεση εναντίον των κατεχόμενων από την Τουρκία περιοχών στο βόρειο Χαλέπι τις τελευταίες 15 ημέρες. Στις 20 Δεκεμβρίου, τα αεροσκάφη έπληξαν μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου που λειτουργούσαν από εμπόρους κοντά στην πόλη Ταρχίν. Στις 29 Δεκεμβρίου, τα αεροσκάφη χτύπησαν έναν κόμβο λαθρεμπορίου πετρελαίου στην πόλη al-Hamran.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, τα drones που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις επιθέσεις είναι πρωτόγονα. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε από τις πρόσφατες επιθέσεις.

    Τα τελευταία δύο χρόνια, ο αραβικός στρατός της Συρίας και οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων εναντίον εμπόρων πετρελαίου στο κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα του βόρειου Χαλεπίου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ήταν πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις.

Πηγή: southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail