«Τα τουρκικά drones θα πετάξουν σύντομα πάνω από την Ευρώπη»

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Bάρανκ, δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ και Φοίνιξ θα πετάξουν σύντομα πάνω από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε βιντεοκλήση την Πέμπτη στο τρίτο φόρουμ αμυντικών βιομηχανιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Βάρανκ εξήγησε ότι οι επενδύσεις που πραγματοποίησε η Τουρκία τα τελευταία πέντε χρόνια, "θα μεταφέρουν τη χώρα στη λίγκα των γιγάντων στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών".

Τόνισε ότι οι αμυντικές βιομηχανίες είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εγγυώνται την ανεξαρτησία της χώρας και ότι η αξία των εξαγωγών του τομέα έφθασε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Ο Υπουργός Βιομηχανίας ανέφερε ότι η χώρα του επιδιώκει να αυξήσει το ποσοστό της εγχώριας παραγωγής στις αμυντικές βιομηχανίες στο 75 τοις εκατό, μέχρι το έτος 2023.

Επεσήμανε ότι η συνολική αξία των αμυντικών βιομηχανιών στην Τουρκία αυξήθηκε σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2002.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail