Η Σαουδική Αραβία παράγει drones μάχης μετά τη μεταφορά τεχνολογίας της Τουρκίας

Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει την παραγωγή του Haboob drone χρησιμοποιώντας τεχνολογία που μοιράστηκε μαζί της η Τουρκία, αναφέρει το defenseworld.net. Μια εικόνα του Haboob οπλισμένου με τα πυρομαχικά MAM-L της Roketsan μοιράστηκε η Advanced Electronics Company (AEC) στο διαδίκτυο. Τα νέα drones βασίζονται στο Karayel που κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία Vestel.

Μια σύμβαση για την κατασκευή και επισκευή αυτών των αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Η Infra Defense Technologies που βασίζεται στο Ριάντ έχει διαφημίσει προηγουμένως το Karayel UAV.

Πέρυσι, στις 27 Απριλίου, η γενική αρχή για τις στρατιωτικές βιομηχανίες (GAMI) ενέκρινε τις Infra Defense Technologies για την κατασκευή 6 drones το 2021 και 40 μέσα σε διάστημα πέντε ετών. Το έργο έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να λειτουργεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με αναμενόμενη επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα άλλο drone που ονομάζεται Asef, που χτίστηκε από την Infra, είναι εξοπλισμένο με πυρομαχικά Roketsan MAM-L και MAM-C.

Ένα άλλο UAV που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Esen Engineering company με έδρα την Άγκυρα, το οποίο αναφέρεται ότι παράγεται στη Σαουδική Αραβία, είναι γνωστό ότι είναι εξοπλισμένο με πυρομαχικά MAM-L και MAM-C.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail