Αυτά είναι τα drone «φονιάδες» που θα καταστρέφουν τα τουρκικά Bayraktar

Η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ ετοιμάζεται (έχει καθυστερήσει υπερβολικά) και όπως αναφέρουν πηγές ήδη το ΠΝ έχει ετοιμάσει την LOR (Letter of Request) με χαρακτηριστικά – προδιαγραφές των συστημάτων που θα προμηθευτεί ο Κλάδος για τα σκάφη.

Από: eleftherostypos.gr

Σε αυτά περιλαμβάνεται και η ενσωμάτωση και μικρών ελικοπτέρων UAS. Επιπλέον παράλληλα φαίνεται να προχωρεί η αναβάθμιση των Sperwer του Στρατού Ξηράς από την Γαλλία.

Τέλος υπάρχουν σκέψεις μετατροπής των 10-12 εκπαιδευτικών ελικοφόρων T-6, που δεν θα αναβαθμιστούν (ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και αυτό είναι είδηση), σε «δολοφόνους» drones και UAV.

Στο τομέα των drones έχουμε μείνει πολύ πίσω και οι πολεμικές αναμετρήσεις στην Συρία και την Λιβύη κατέδειξαν την αξία τέτοιων συστημάτων.

Έτσι το Π.Ν. ετοιμάζεται να αποδεσμεύσει περί τα 25 εκατ. ευρώ για την προμήθεια τεσσάρων UAV τύπου Schiebel.  Πρόκειται για την αγορά  τηλεχειριζόμενων μικρών ελικοπτέρων UAS τύπου Camcopter S-100 της αυστριακής εταιρείας Schiebel, τα οποία θα εξοπλίσουν τις τέσσερις φρεγάτες MEKO 200HN Mod.3.

To αυστριακό drone ελικόπτερο S-100 έχεις μήκος 3,11 μέτρων, πλάτος 1,24 μέτρων, ύψος 1,12 μέτρων και βάρος 110 κιλών. Μπορεί να μεταφέρει βάρος 50 κιλών και έχει αυτονομία πτήσης έξι ώρες, σε ύψος άνω των 5.000 μέτρων.

Η ταχύτητα του φτάνει από 190 έως 220 χλμ την ώρα με εμβέλεια πτήσης τα 180 χλμ.

Το drone ελικόπτερο διαθέτει κινητήρα Austro AE50R Wankel 55 ίππων ενώ υπηρετεί σε 16 χώρες παγκοσμίως.

Το Camcopter S-100 διαθέτει ηλεκτροπτικούς αισθητήτες μέρας – νύχτας καθώς και το ραντάρ της Thales Group I-Master Composite Surveillance το οποίο μπορεί να εντοπίσει στόχος στην θάλασσα και την στεριά.

Το αυστριακό drone ελικόπτερο θα εξοπλιστεί από την Thales Air Defense με κατευθυνόμενους πυραύλους.

Στο μέλλον το αυστριακό τηλεχειριζόμενο ελικόπτερο θα εξοπλιστεί και με δύο χαμηλού κόστους και βάρους κατευθυνόμενους πυραύλους Martlet της εταιρείας Thales Air Defence. Ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει μήκος 1,3 μέτρα, διάμετρο 76 χλστ, βάρος 13 κιλά, εμβέλεια 6-8 χλμ και μέγιστη ταχύτητα 1,5 mach αξιοποιώντας τον πυραυλοκινητήρα δύο σταδίων που διαθέτει.

Ο πύραυλος κατευθύνεται προς το στόχο ιππεύοντας μια δέσμη Laser που εκπέμπει ο φορέας από τον οποίο εκτοξεύτηκε ο Martlet. Εναλλακτικά ο πύραυλος μπορεί να εξοπλιστεί με αισθητήρα ημιενεργού Laser.

Η πολεμική κεφαλή του πυραύλου έχει βάρος 3 κιλά και μπορεί να είναι Mini Tandem ή Low Collateral ή εναλλακτικά Enhanced Blast και πυροδοτείται από ένα πυροσωλήνα προσέγγισης Laser.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail