Φρεγάτες Daegu FFX II: Τα κάνουν όλα (ΑΟΖ, αεράμυνα, ανθυποβρυχιακό πόλεμο), γιατί δεν τις κοιτάμε;

Freepen.gr - Η κορεατική ναυπηγική Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) καθέλκυσε τη φρεγάτα Gyeongnam (FFG-819) τον Ιούνιο του 2019. Το Πολεμικό Ναυτικό την παρέλαβε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Είναι το δεύτερο από τα οκτώ πλοία Daegu-class, που αφορά φρεγάτες καθοδηγούμενων πυραύλων.

Τα σκάφη FFX II είναι βελτιωμένα σε σχέση με τις φρεγάτες Ιncheon-class (FFX). Mε εκτόπισμα 3.300 τόνους και μήκος 122 μέτρων, οι φρεγάτες κατηγορίας Daegu είναι εξοπλισμένες με ένα κορεατικό κάθετο σύστημα εκτόξευσης 16 πυραύλων για άμυνα κατά των απειλών του αέρα και έξι σωλήνες τορπιλών για ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Αυτή η κατηγορία είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο που διαθέτει υβριδικό ντίζελ-ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης αερίου. Τροφοδοτούμενες από τους αεριοστρόβιλους MT30 της Rolls-Royce, οι φρεγάτες μπορούν να φτάσουν ταχύτητες 30 κόμβων.

Τα πλοία Daegu θα φέρουν ένα σύστημα σόναρ συστοιχίας (TASS) εκτός από τα ναυτικά όπλα και ένα σύστημα όπλων κοντά στα Phalanx.

Οι φρεγάτες προορίζονται για ποικίλες αποστολές, όπως ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αεράμυνα, περιπολία, επιτήρηση, έρευνα και διάσωση και αποκλειστική προστασία Οικονομικής Ζώνης.

Το πρώτο πλοίο Daegu-class, το Daegu (FFG-818), είχε παραδοθεί το 2018.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail