Ο αριστεροδεξιόστροφος φασισμός κατά της Εκκλησίας

Taken / pixabay
Δεν δικαιώθηκαν οι αριστεροδεξιές Κασσάνδρες!

Με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανακοίνωσε χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Από: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - Του Γιώργου Θεοχάρη

 «Η έξαρση της επιδημίας που φοβόμασταν τις γιορτές δεν συνέβη και η πολίτες έδειξαν ωριμότητα και υπευθυνότητα. Μας αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

Και όλα αυτά, παρά το «ιερό αντάρτικο» της Εκκλησίας για τα Θεοφάνεια, κατά μία ευρύτατα διαδεδομένη στα ΜΜΕ έκφραση!

Μία Εκκλησία που τόλμησε να ανοίξει τους ναούς, παρά τις αντίθετες κρατικές εντολές, τις ανοικτές απειλές και την άστοχη κινδυνολογία των μεγάλων ΜΜΕ.

Παρά τις απερίφραστες καταδίκες της από την Αριστερά, σύσσωμη και ομονοούσα, και την μεγάλη πλειονότητα των κομμάτων, με τολμηρή και μοναδική εξαίρεση την «Ελληνική Λύση».

Οι εξελίξεις όμως δεν δικαίωσαν τις αριστερές και δεξιές Κασσάνδρες!

Δεν το λέμε εμείς, το είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, άσχετα που δεν βρήκε ένα «συγχαρητήρια» και για την Εκκλησία, αλλά το δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου για την παρακολούθηση του κορονοϊού μέσω των μετρήσεων στα λύματα της Θεσσαλονίκης, μίας βαθιά θρησκευόμενης πόλης, καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα από τα λύματα που έχει στη διάθεσή της και η αρμόδια επιτροπή που κάνει τις σχετικές εισηγήσεις, επιτρέπουν στην Πολιτεία να σχεδιάσει τη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων με βάση τις προτεραιότητες που έχει θέσει», δήλωσε χθες o ίδιος καθηγητής.

Παρόλα αυτά πολιτικοί, κόμματα και δημοσιογράφοι (ειδικά μάλιστα του ΣΚΑΪ που έφτασαν στο σημείο να παρουσιάζουν παλιό βίντεο από Μέγα Αγιασμό των υδάτων σαν τωρινό), δεν θέλουν να παραδεχθούν ακόμη το λάθος τους για την άστοχη κριτική και κινδυνολογία για το άνοιγμα των εκκλησιών και εξακολουθούν να δίνουν δίκαιο στην Κυβέρνηση που είχε πάρει απόφαση να κλείσουν οι ναοί, κατηγορώντας ακόμα την Εκκλησία ότι έκανε αντάρτικο που τις άνοιξε τα Θεοφάνεια.

Όλοι αυτοί οφείλουν ένα μεγάλο συγγνώμη στην Εκκλησία, εάν έχουν την ελάχιστη ευθιξία.

Όλος αυτός ο πόλεμος είναι η τακτική του αριστεροδεξιόστροφου φασισμού κατά της Εκκλησίας.

Ενός φασισμού που δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις ούτε επιστημονικές βάσεις, αλλά καθορίζεται από την αντιεκκλησιαστική στάση και τις προσωπικές αντιλήψεις για την Εκκλησία και την θρησκεία αυτών που τον υποθάλπουν, τον συντηρούν συστηματικά και τον εφαρμόζουν.

«Η έξαρση της επιδημίας που φοβόμασταν τις γιορτές δεν συνέβη», δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Τότε γιατί θέλατε να κλείσετε τις εκκλησίες τα Θεοφάνεια, κύριοι της Κυβέρνησης, κύριε Γεραπετρίτη, αρχηγοί των κομμάτων, μέλη των επιστημονικών επιτροπών, κ. Παναγιωτόπουλε και λοιποί;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail