Αντιστράτηγος Τζούμης: Επιθέσεις με κατασκευασμένα δημοσιεύματα για τον Α/ΓΕΕΘΑ

Σε μια ανάρτηση ιστορικού και διδακτικού περιεχομένου στο λογαριασμό του στο facebook προέβη ο αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που στοχεύουν στον Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο. Συγκεκριμένα γράφει:

«Δημοσιογραφικά» συγκροτήματα έχουν ξεκινήσει επιθέσεις το τελευταίο διάστημα με κατασκευασμένα δημοσιεύματα στον Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο. Γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια, την αποφασιστικότητα και την προσωπικότητα του Αρχηγού, είναι σίγουρο ότι δεν θα ανεχτεί παρεμβάσεις στο έργο του, με αποτέλεσμα να δυσαρεστηθούν διάφοροι «κύκλοι» και να είναι αναμενόμενη η επίθεση.

Έχει ενδιαφέρον για τον τρόπο που περιγράφει ο Ηρόδοτος την απάντηση που έδωσε ο τύραννος της Μιλήτου Θρασύβουλος στον Περίανδρο, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας που κυβερνούσε στην Κόρινθο όταν του έστειλε απεσταλμένο να τον συμβουλεύσει για τον τρόπο διασφάλισης της εξουσίας.

Οδήγησε αυτόν σ’ ένα χωράφι σπαρμένο και μαζί του περνούσε ανάμεσα από τα στάχυα. Όταν έβλεπε κάποιο να ξεπερνά τα υπόλοιπα το έκοβε. Γυρνώντας στην Κόρινθο διηγήθηκε στον Περίανδρο το γεγονός και του δήλωσε ότι δεν του έδωσε κάποια συμβουλή. 

Το μήνυμα έγινε αντιληπτό από τον Περίανδρο : «Ό,τι προεξέχει, κόβεται».

Δυστυχώς και η σημερινή μας εποχή βρίθει από Θρασύβουλους και όσοι έχουμε υπηρετήσει στις Ε.Δ. το έχουμε ζήσει. 

Τα «στάχυα» που υπερέχουν, βρίσκονται στο στόχαστρο «των δρεπανιών» όσων αδυνατούν να ξεχωρίσουν.

Σε μια εποχή του μηδενισμού, της προβολής, της μετριοκρατίας είναι χρέος μας να διαφυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού αυτούς που ξεχωρίζουν για το έργο τους και να τους προστατεύσουμε από τους ανάξιους της ήσσονος προσπάθειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail