Η Τουρκία περιορίζει τις ΗΠΑ κι απλώνεται μαζί με τη Ρωσία σε Μέση Ανατολή και Λιβύη

PRESIDENTIAL PRESS OFFICE
Freepen.gr - Στόχος της Τουρκίας είναι να συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν για να μειώσει την επιρροή των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, έγραψε ο Σεθ Τζ. Φράνζμαν στην Jerusalem Post την Κυριακή.

"Σε κάθε εισβολή που έχει πραγματοποιήσει η Άγκυρα μέχρι στιγμής, έχει επιδιώξει να αυξήσει τη δύναμη της Ρωσίας και του Ιράν – όχι μόνο να αποδυναμώσει την Αμερική αλλά και να αποδυναμώσει οποιεσδήποτε ομάδες επιθυμούν Δημοκρατία ή περισσότερο ελεύθερο Τύπο και να αναδείξει εξτρεμιστές και αυταρχικούς", δήλωσε ο Φράνζμαν.

Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν εργάζονται "σε μια ρεαλιστική σχέση" για να μοιραστούν αυτές τις περιοχές και να παραμερίσουν την επιρροή των ΗΠΑ για να επιβάλουν τη δική τους, είπε.

Ο Φράνζμαν ανέφερε τη Λιβύη και τη Συρία ως παραδείγματα όπου η μειωμένη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών αντικαταστάθηκε με εκείνες της Τουρκίας και της Ρωσίας, οι οποίες υποστηρίζουν αμφότερες τις αντίθετες πλευρές των συγκρούσεων των αραβικών χωρών.

Επίσης, η τελευταία περίοδος μάχης για τον αμφισβητούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Νότιο Καυκάσιο σηματοδότησε ένα τέλος στην αμερικανική επιρροή στην περιοχή, είπε. Τουρκία και Ρωσία έχουν πλέον διχοτομήσει τον Νότιο Καύκασο, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν τα αντίθετα μέτωπα σε αυτή τη σύγκρουση, δήλωσε ο Φράνζμαν.

"Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λένε ιστορίες για το πώς το τουρκικό-Ιρανικό-ρωσικό τρίγωνο προορίζεται να συγκρουστεί λόγω ιστορικών οθωμανικών, περσικών και ρωσικών αυτοκρατορικών στόχων ή επειδή είναι σουνιτικές, σιιτικές και χριστιανικές χώρες, αυτό είναι μια εσφαλμένη ανάγνωση της ιστορίας", ανέφερε ο Φράνζμαν.

"Είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους στη Δύση και να προωθήσουν τις κοινές αυταρχικές και στρατιωτικές τους ατζέντες".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail