Οργή της Μόσχας για το Κόσσοβο: Δεν μπορεί να εκβιάζει ένα "ψευδοκράτος" με ένωση με την Αλβανία

Freepen.gr -
Σε πολύ αυστηρή δήλωση προχώρησε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Κοσσοβάρου πολιτικού Ramush Haradinaj ότι στοχεύει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, εάν αυτό το ψευδοκράτος (αναφέρει η δήλωση) δε γίνει δεκτό το συντομότερο δυνατό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς καθώς κι αν το Βελιγράδι δεν αναγνωρίσει την "ανεξαρτησία" του.
 
Η δήλωση χαρακτηρίζει τον Haradinaj ως έναν από τους πλέον απεχθείς πολιτικούς θυμίζοντας την παραστρατιωτική του δράση.
 
Εδώ πρόκειται για μια επόμενη προκλητικότητα, εμπλεκόμενη στην ιδεολογία της Μεγαλύτερης Αλβανίας, η οποία έχει προχωρήσει πρόσφατα ολοένα και πιο έντονα στην περιοχή και απειλεί ευθέως την εδαφική ακεραιότητα των βαλκανικών κρατών, υποστηρίζει η Μόσχα συμπληρώνοντας:
 
Ο πολιτικός εκβιασμός είναι απαράδεκτος και έτσι ακριβώς πρέπει να ερμηνεύεται η ομιλία του Ramush Haradinaj, ο οποίος προτείνει εύκολα την αυθαίρετη αναθεώρηση των συνόρων στα Βαλκάνια.
 
Και καταλήγει:
 
Δυστυχώς, δεν υπήρξε σαφής αντίδραση σε αυτή την επίθεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, έχει την εντολή να μεσολαβήσει στον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και, όπως αντιλαμβανόμαστε, πρέπει να φροντίσει ώστε οι ριζοσπαστικές μονομερείς "πρωτοβουλίες" να μην στερήσουν την ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου από οποιεσδήποτε προοπτικές. 
 
Σας υπενθυμίζουμε ότι μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση για το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να αναπτυχθεί αποκλειστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τους διεθνείς νομικούς κανόνες και βάσει του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail