Κέρκυρας Νεκτάριος: Ο σύγχρονος άνθρωπος υβρίζει τον Θεό κι αυτό φαίνεται μέσα από τα ΜΜΕ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου πόλεως λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας απευθύνθηκε στους πιστούς που παρακολουθούσαν την θεία λειτουργία από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Σπυρίδων 91,1»  και τόνισε ότι ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος έγινε ομολογητής της καθόδου του Αγίου Πνεύματος στην βάπτιση του Χριστού. Είδε την ροή των υδάτων να στρέφεται εις τα οπίσω. Συνάντηση τον Χριστό από την κοιλία της μητρός του, όταν εσκίρτησε εν αγαλλιάσει καθώς η Παναγία είδε την Ελισάβετ και της ανακοίνωσε ότι περίμενε τον Υιό του Θεού.

Αυτό το σκίρτημα, αυτό τον αγιασμό βιώνουμε όταν βαπτιζόμαστε και εισερχόμεθα στην Εκκλησία. Αυτόν τον αγιασμό συνεχίζουμε να βιώνουμε στην ζωή της Εκκλησίας. Μέσα από τον Υιό αναγνωρίζουμε τον Πατέρα. Ανήκουμε στους ανθρώπους που γινόμαστε τέκνα Θεού. Στην Εκκλησία προσκυνούμε, οικειωνόμαστε, ζούμε τον Θεό ως Πατέρα μας!

Ο σύγχρονος άνθρωπος αγνόησε την υπόσχεση του Θεού ότι θα είναι ο Πατέρας μας κι εμείς τα παιδιά Του. Γι’  αυτό βρίσκεται μακριά από την χάρη του Θεού και ταλαιπωρείται και σωματικά και ψυχικά. Υβρίζει τον Θεό κι αυτό φαίνεται μέσα από τα ΜΜΕ. Αποθεώνει τα χαρίσματα, τα οποία όμως δεν είναι του ανθρώπου αλλά δωρεές του Θεού. Φαίνεται έτσι ανόητος. Απομακρύνεται και από τον συνάνθρωπο. Γι’  αυτό και καθυβρίζει και την θεία κοινωνία, προσβάλλοντας έτσι τον Χριστό που έγινε άνθρωπος για μας, βαφτίστηκε, σταυρώθηκε, έπαθε, ετάφη, ανέστη, για να μας κάνει παιδιά του Θεού.

Σήμερα ζούμε την παραπληροφόρηση. Αντί να μαθαίνουμε την οδό της σωτηρίας από το κακό και τον θάνατο, παραδίδουμε τον εαυτό μας στο ψέμα και στην άρνηση του Θεού.

Αυτό συμβαίνει και με τους πολιτικούς που έρχονται να ξεγελάσουν τους ανθρώπους, να υφαρπάσουν με κινήσεις συμμετοχής στην Εκκλησία, ενώ στην συνέχεια διώκουν την Εκκλησία. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ελπίζουμε σε άρχοντες, σε υιούς ανθρώπους από τους οποίους δεν έρχεται σωτηρία.

Ο προδρομικός λόγος είναι λόγος αφύπνισης από την αμαρτία και την άρνηση του Θεού και μας καλεί η Εκκλησία δι’ αυτού να μη φοβηθούμε τις εξουσίες του κόσμου τούτου, να πούμε κι εμείς το «ουκ έξεστί σοι», όπως έλεγε ο Πρόδρομος στον Ηρώδη της εποχής του, σε όσους βάζουν το χέρι τους πάνω στα ιερά και όσια της πίστεώς μας!     

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail