Πέντε μήνες απλήρωτοι οι μισθοφόροι της Τουρκίας στη Λιβύη: Άρχισαν να ξεσηκώνονται

Freepen.gr - Δεκάδες Σύριοι μισθοφόροι διαδήλωσαν για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους εντός της Αστυνομικής Ακαδημίας Τρίπολης, σύμφωνα με βίντεο που διέρρευσε μέσα από τους στρατώνες και δημοσίευσε το Al-Saa’a 24 όπως σημειώνει το libyareview.com.

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο κανάλι ειδήσεων ότι τα οικονομικά είναι ο λόγος για την αναταραχή, καθώς οι μισθοί των μισθοφόρων έχουν καθυστερήσει τους τελευταίους πέντε μήνες. Οι πηγές επεσήμαναν ότι τα χρέη προς τους μισθοφόρους ανήλθαν σε 10.000 δολάρια ο καθένας.

Την Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) δήλωσε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Τουρκίας να στείλει μια νέα παρτίδα μισθοφόρων στη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.

Το SOHR ανέφερε ακόμη ότι από τα μέσα Νοεμβρίου, η Άγκυρα έχει σταματήσει να επαναπατρίζει μαχητές που είχαν προηγουμένως σταλεί στη Λιβύη και παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για μια πολιτική λύση, μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Οκτωβρίου στη Γενεύη.

Αλλά τι περίμεναν οι Σύριοι μισθοφόροι; Να τους σεβαστεί ο Ερντογάν; Ακόμη δεν κατάλαβαν πόσο τους χρησιμοποίησε ο Ερντογάν εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας; Είναι τόσο φανατισμένοι, τόσο παραδόπιστοι ή απλά ανόητοι;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail