Παιχνίδι του ψευδοκράτους με τις ελληνοκυπριακές περιουσίες

Στα Κατεχόμενα, η «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών» φαίνεται ότι στέρεψε από χρήματα (που έρρεαν από την Τουρκία) και δεν μπορεί να πληρώσει αποζημιώσεις για τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, που, υποκύπτοντας στον πειρασμό, έχουν προσφύγει, αν και γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά νομιμοποιούν το κατοχικό καθεστώς. Μάλιστα η ένδεια χρημάτων οδήγησε και σε αποφάσεις για αποζημιώσεις με βάση τις τιμές τού… 1974.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Ελληνοκύπριους να προσφύγουν απευθείας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακυρώνοντας τον ισχυρισμό της Τουρκίας, σύμφωνα με τον οποίο η Επιτροπή των Τουρκοκυπρίων αποτελεί «ικανοποιητικό ενδιάμεσο μέτρο» που μπορεί να παράσχει θεραπεία σε ζητήματα περιουσίας.

Και τώρα η Τουρκία ετοιμάζει μια ακόμη ντρίμπλα και καλεί τους Ελληνοκύπριους να… διεκδικήσουν την επιστροφή των περιουσιών τους στα Βαρώσια. Δηλαδή, αντί για αποζημίωση ή για αναμονή λύσης του περιουσιακού, στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού, να δεχθούν… επιστροφή των περιουσιών στην κλειστή και ερημωμένη πόλη. Μια κίνηση που πρακτικά θα οδηγούσε όχι απλώς στην αναγνώριση του ψευδοκράτους από τους Ελληνοκύπριους αλλά και στην αποδοχή από τους ίδιους των παράνομων ενεργειών με το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τουρκική κατοχή.

Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail