Διερευνητικές με σκληρή ατζέντα σε πρώτη φάση - Η Τουρκία θα παίξει "καθυστέρηση"

Η Ελλάδα σε πρώτη φάση και εκμεταλλευόμενη και την αρχικά σκληρή ατζέντα Μπάιντεν έναντι της Τουρκίας, είναι προφανές ότι στην έναρξη του 61ου γύρου των διερευνητικών με την Τουρκία θα πάει «σκληρά» στη γραμμή συζήτησης περί υφαλοκρηπίδας –αοζ, μόνο. Αλλά και η Τουρκία με τα σοβαρά εσωτερικά ζητήματα οικονομίας σε αυτή τη φάση θα πάει με καθυστερήσεις μέχρι την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. της  25ης  Μαρτίου, επιδιώκοντας οικονομικές ενισχύσεις από την Ευρώπη. 

Αυτό όμως θέλει εξαιρετική προσοχή, τόνισε ο Διευθυντής  της εφημερίδας  «ΕΣΤΙΑ» Μανόλης Κοττάκης, μιλώντας στον 98.4, γιατί σημασία έχει το μεγάλο κάδρο των διευθετήσεων που θέλουν οι ΗΠΑ στη περιοχή φτιάχνοντας ένα ενιαίο μέτωπο φραγμό στη Ρωσία στη περιοχή, όπου υπολογίζουν Τουρκία- Ελλάδα και Κύπρο. 

Ένα ενδεχόμενο συνυποσχετικό στο μέλλον για την Χάγη, έχει σημασία αν και πως θα αναφέρεται σε θέματα Αιγιαλίτιδας Ζώνης, ειδικά στο Αιγαίο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό να είναι η αιτία για προσφυγή σε κάλπες στην Ελλάδα. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail