Στο «μικροσκόπιο» του Πολεμικού Ναυτικού οι ψηφιακές φρεγάτες της Γαλλίας – Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις Ε.Δ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένει με αγωνία την επίσκεψη Παρλί στην Ελλάδα και για το ζήτημα των φρεγατών και της ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Από: newpost.gr

Με την συμφωνία για την απόκτηση από την Πολεμική μας Αεροπορία των 18 μαχητικών Rafale να έχει κλειδώσει, καθώς η συμφωνία ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο και απομένει η τυπική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Αθήνα έχει ψηλά στη λίστα της και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένει με αγωνία την επίσκεψη Παρλί στην Ελλάδα και για το ζήτημα των φρεγατών και της ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Γαλλική πρόταση για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης, τα οποία ζητά ο Στόλος ώστε να προχωρήσει το ζήτημα της απόκτησης των ψηφιακών φρεγατών Belhara, θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την οριστική απόφαση της Αθήνας για τα νέα πλοία του ΠΝ. Με το Πολεμικό Ναυτικό να επιμένει στην παραχώρηση φρεγάτας Fremm αλλά και να εμφανίζεται έτοιμο να συζητήσει πρόταση για αναβαθμισμένες φρεγάτες LaFayette. Η Γαλλική πρόταση άλλωστε θα αποτελέσει το "όπλο" της Αθήνας για να πιέσουν τους Αμερικανούς να προχωρήσουν σε ρελάνς ή και άλλες χώρες να εισέλθουν στη "μάχη" με ανάλογες δελεαστικές προτάσεις.

Υπολογίζεται, ότι το συνολικό κόστος για την προμήθεια νέων φρεγατών, την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και την ένταξη πλοίου ενδιάμεσης λύσης στο στόλο, θα ανέλθει στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Εφόσον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με κάποιον ή κάποιους από τους εμπλεκόμενους (ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία ή Ηνωμένο Βασίλειο) εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, τότε θα δοθούν κάποιες προκαταβολές.

Πάντως, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» δεν αναμένεται η παράδοση πλοίων πριν το 2024. Η Γαλλίδα Υπ. Άμυνας που έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές για τα γαλλικά «Rafale» φέρνει μαζί της και νέα για τη γαλλική πρόταση για τη νέα φρεγάτα του στόλου. Το Newpost.gr είχε αποκαλύψει πτυχές της γαλλικής πρότασης για τις Belhara και τα πλοία της ενδιάμεσης λύσης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αμερικανική πρόταση καθώς η αλλαγή «ενοίκου» στου Λευκού Οίκου ενδεχομένως να επηρεάσει άμεσα την πολιτική των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail