Η Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει νέο βαλλιστικό πύραυλο που δοκίμασε με υποβρύχιο

Freepen.gr - Μόλις τρεις μήνες μετά την επίδειξη ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο (SLBM), η Βόρεια Κορέα παρουσίασε ένα άλλο βλήμα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Kim Il-sung στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ. Ο Βορράς έβγαλε SLBMs σε εκτοξευτήρες μεταφορέων (TEL) που φέρουν την ένδειξη Pukguksong-5ㅅ, μαζί με ένα νέο βαλλιστικό βλήμα μικρής εμβέλειας και διάφορα άλλα είδη όπλων.

"Το πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο, ο βαλλιστικός πυραύλος εκτόξευσης από υποβρύχια, εισήλθε στην πλατεία το ένα μετά το άλλο, επιδεικνύοντας δυναμικά τη δύναμη των επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων", δήλωσε την Παρασκευή το κορεατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Ο νέος πυραύλος φαίνεται μακρύτερος από το Pukguksong-4ㅅ SLBM, ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Οι ειδικοί λένε ότι το νεότερο βλήμα φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να πετάει περισσότερο και να είναι κατάλληλο για κεφαλές μεγαλύτερου μεγέθους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

"Η Βόρεια Κορέα εργάζεται για την ανάπτυξη δύο ειδών SLBMs ταυτόχρονα. Οι πιθανότητες είναι ότι το Pukguksong-4 αναμένεται να εξοπλίσει υποβρύχια κατηγορίας 3.000 τόνων, ενώ το Pukguksong-5 θα μπορούσε να είναι για 4.000 τόνους ή μεγαλύτερο", δήλωσε ο Lee Choon-geun, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ως αναβαθμισμένη έκδοση του Pukguksong-1, το Pukguksong-3 SLBM πιστεύεται ότι έχει εύρος πτήσης 2.000 χιλιομέτρων ή περισσότερο και το καθεστώς πραγματοποίησε τελευταία δοκιμή πτήσης του όπλου τον Οκτώβριο του 2019. Το Pukguksong-2 εκτοξεύεται από το έδαφος, όχι ένα SLBM.

Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε επίσης ένα νέο βαλλιστικό βλήμα μικρής εμβέλειας κατά τη διάρκεια της παρέλασης, που πιστεύεται ότι είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του πυραύλου KN-23 με αναμενόμενη εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων που μοιάζει με το Iskander της Ρωσίας, ανέφερε το Yonhap επικαλούμενο ειδικούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail