Θα τους λιώσουν οι Αμερικανοί τους Τούρκους; Ο Μπλίνκεν αποκάλεσε την Τουρκία «λεγόμενο» στρατηγικό εταίρο

«Λεγόμενο» στρατηγικό εταίρο αποκάλεσε την Τουρκία ο Άντονι Μπλίνκεν και δεν απέκλεισε την επιβολή νέων κυρώσεων στο ερντογανάτο.

Από: tribune.gr

Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι «απαράδεκτες» όσον αφορά την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι θα «δουν (εννοεί η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν) αν πρέπει να γίνουν περισσότερα» (εννοεί τις κυρώσεις).

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400, ανέφερε ότι:

«Είναι απαράδεκτο, ο λεγόμενος στρατηγικός εταίρος μας να είναι πραγματικά σύμφωνος με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές, τη Ρωσία», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν.

Από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά «διαβολοεβδομάδα» για τον Ερντογάν. Ή μήπως «διαβολοχρόνος»; Θα δείξει. Εξαρτάται από το πόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θελήσουν να πειθαρχήσουν τον αμόρφωτο τζιχαντιστή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail