Αλ-Μισμάρι: η Τουρκία δε θα φύγει από τη Λιβύη με διαπραγματεύσεις!

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιβυκού στρατού Αχμέτ Αλ-Μισμάρι αποκάλυψε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να κινητοποιείται για να εξασφαλίσει τη βάση Αλ-Γουατίγια, η οποία έχει τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, προσθέτοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει τη Λιβύη, ούτε μέσω διαπραγματεύσεων ούτε διαμεσολάβησης.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο hawarnews.com, ο Al-Mismari δήλωσε: "μια τουρκική φρεγάτα αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Khums στις 4 Ιανουαρίου και έφυγε μερικές αργότερα", υποδεικνύοντας την παρουσία στρατιωτικής αεροπορικής γέφυρας για τον τουρκικό στρατό προς τις βάσεις Al-Watiya και Misrata.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία συνεχίζει την παρέμβασή της στη Λιβύη από την πλευρά της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας, η οποία ελέγχει την Τρίπολη, παρά τις λαϊκές, επίσημες και διεθνείς αντιρρήσεις, που εκπροσωπούνται από αιτήματα, κυρίως την απομάκρυνση ξένων δυνάμεων, μισθοφόρων και όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα.

Στο πλαίσιο της Επιτροπής 5 + 5, ο Αλ-Μισμάρι διευκρίνισε ότι ο στρατιωτικός εισαγγελέας απέστειλε δήλωση με την οποία δηλώνεται ότι εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις της μόνιμης κατάπαυσης του πυρός, η παραγωγή και εξαγωγή πετρελαίου σύμφωνα με τους όρους, η επαναλειτουργία των αεροπορικών εταιρειών στα δυτικά, ανατολικά και νότια, καθώς και η έναρξη ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο μερών.

Χθες, η Συμβουλευτική Επιτροπή του φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης πραγματοποίησε συνεδρίαση στη Γενεύη για να ολοκληρώσει την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που σχετίζονται με τα κριτήρια επιλογής της ενοποιημένης εκτελεστικής αρχής, με στόχο την εξέταση πρακτικών συστάσεων που θα υποβληθούν στο φόρουμ πολιτικού διαλόγου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail