Δήμος του ΑΚΡ ξηλώνει κουρδικές επιγραφές σε πινακίδες στα νοτιοανατολικά χωριά

Freepen.gr - Ο περιφερειακός Δήμος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Νοτιοανατολική Επαρχία Μαρντίν έχει αφαιρέσει τις κουρδικές επιγραφές σε μια σειρά σημάνσεων για τα τοπικά χωριά, ανέφερε το Σάββατο ο ιστότοπος ειδήσεων Artı Gerçek.

Οι δημοτικές αρχές του Artuklu έχουν αλλάξει τις ετικέτες για τα χωριά της κουρδικής πλειοψηφίας, αντικαθιστώντας τα γράμματα "x", "w" και "q", που χρησιμοποιούνται στην κουρδική γλώσσα, με τα γράμματα "h", "v" και "k", αντίστοιχα, ανέφερε.

Το κυβερνών ΑΚΡ κέρδισε την πόλη Artuklu στις εκλογές του Μαρτίου 2019, λαμβάνοντας 53,48 τοις εκατό των ψήφων.

Πριν από τις δημοσκοπήσεις του 2019, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών ΑΚΡ του άσκησαν προσπάθειες για προσέλκυση Κούρδων ψηφοφόρων, οι οποίοι πιστεύεται ότι κατέχουν βασικό ρόλο στις εκλογές, αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα των φιλοκουρδικών λαών (HDP) κέρδισε 65 δήμους στις κυρίως κουρδικές ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας.

Ωστόσο σαράντα επτά από αυτούς τους Δήμους διοικούνται επί του παρόντος από κυβερνητικούς διορισμένους διαχειριστές στο πλαίσιο της καταστολής της Άγκυρας ενάντια στο HDP.

Οι ντόπιοι αντέδρασαν στις αλλαγές που έγιναν στη σήμανση αφού ο Δήμος προχώρησε σε σχετικές αναρτήσεις στο Twitter.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail