Έκρηξη στο υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού και μας τι μας νοιάζει;

Πολλές φορές έχω αναφερθεί για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, σε μία εξαιρετικά σεισμογενή επικράτεια όπως είναι η Τουρκία, Ρωσικής τεχνολογίας και κατασκευής, και για τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να αντιδράσουμε, προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος έλεγχος από τις Ευρωπαϊκές αρχές Ρυθμιστών Πυρηνικής Ασφάλειας (European Nuclear Safety Regulators Group -ENSREG), και από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) των Ηνωμένων Εθνών.

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Μάλιστα σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 85/737/ΕΚ και τη Διεθνή Σύμβαση Espoo, επιβάλλεται στο κράτος που ενδιαφέρεται να κατασκευάσει στο έδαφος του πυρηνικούς αντιδραστήρες να διενεργήσει διακρατικές διαβουλεύσεις με τις γειτονικές χώρες.

Και αυτό γιατί δεν μπορεί να θεωρείται κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας να υπονομεύει άμεσα και με μακροχρόνιες επιπτώσεις το περιβάλλον, την ανάπτυξη, την ίδια τη ζωή των πολιτών και κάθε έμβιου όντος, στην ευρύτερη περιοχή των γειτονικών χωρών.

https://www.facebook.com/stelios.fenekos/posts/1600345686675553
Πέραν τούτου, και με δεδομένη την δημόσια δήλωση του Ερντογάν ότι δικαιούται η Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τις υπόγειες συνεργασίες της με το Πακιστάν και τις προσπάθειές της να αποκτήσει και πυραυλική τεχνολογία (φορέων πυρηνικών κεφαλών) από την Ρωσία, καθίσταται προφανές ότι σε λίγα χρόνια θα τα έχει αποκτήσει όλα αυτά ανεξέλεγκτα, εάν δεν αντιδράσουμε εμείς και η διεθνής κοινότητα.

Μαζί με το Πακιστάν θα είναι η δεύτερη μουσουλμανική χώρα (η οποία μάλιστα ριζοσπαστικοποιείται ραγδαία), που θα έχει πυρηνικά όπλα και θα απειλεί (όπως έχει αποδείξει πολλές φορές εμπράκτως) τους γείτονές της.

Χθες έγιναν δύο μεγάλες εκρήξεις στο υπό κατασκευή εργοστάσιο που επηρέασε όλη την περιοχή στο Ακουγιού.

Κι εμείς εξακολουθούμε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές στην κυριολεξία, να μην αντιδρούμε αποδεχόμενοι συνεχώς τα τετελεσμένα.

Θα ασχοληθούμε διαπιστωτικά όταν θα γίνει σεισμός στην περιοχή είτε δυστύχημα και διαρροή από το πυρηνικό εργοστάσιο, και όταν θα είναι έτοιμα τα βλήματα στους φορείς για να μας απειλούν!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail