Ως αυτόκλητοι "σωτήρες" μας σώζουν! Σώζουν τα τεθνεώτα;

Free-Photos / pixabay
Εμείς δεν πλέουμε πλέον. Είμαστε μια χώρα πελαγωμένη. Κλαίμε απλώς τη μοίρα μας. Άλλωστε δεν υπάρχουν αποδέκτες των δακρύων μας. Και με τη ψυχολογία των ναυαγών οι Έλληνες, πάνω σε μια σωσίβια βάρκα, το ρεύμα μας πάει στο Golf-Stream. 

Του Στέλιου Συρμόγλου

Εκεί δε γλιτώνουμε. Ούτε υπάρχει ελπίδα να περάσει καράβι. Έτσι κι αλλιώς, πλοίο δεν έχουμε. Μέσα στη σωσίβια βάρκα στριμωγμένοι βιώνουμε υπό μορφή θεάματος τον πολιτικό κρετινισμό, έτσι για να παίρνουμε κουράγιο. Και ως Έλληνες "φορέσαμε" ήδη τη ψυχολογία "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Το ίδιο κάνουν και τα κόμματα. Κι όλα μαζί ξεσκίζουν το ρούχο της έρμης της πατρίδας. Με ψέματα και πολιτικά επινοήματα επιπέδου εγκεφάλου όρνιθας, αποκαλύπτουν την ηθική τους κενότητα.

Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας σώσουν! Τώρα "ενδιαφέρονται" και για την υγεία μας... Να σώσουν τα τεθνεώτα; Θαυμάσια η προσπάθειά τους, έτσι για να αστειευτούμε και λίγο, αλλά απλώνουν τα ...χεράκια τους στο γκρεμό να συγκρατήσουν ολόκληρη χιονοστιβάδα, που οι ίδιοι δυναμίτισαν με τη δική τους πολιτική ανικανότητα.

Οι Έλληνες έμαθαν να κατρακυλούν στο χάος και οι μικρόνοες πολιτικοί ακόμα τους μιλάνε για ανήφορους! 

Ναυαγοί είμαστε οι Έλληνες και "απολίθωμα", έστω ενός σπουδαίου πολιτισμού. Βρεθήκαμε τελικά να μας παρασύρει το κύμα της θάλασσας και των ποταμών. 

Και οι πολιτικοί μας θα πιάσουνε οσονούπω από μια γέφυρα ο καθένας και θα βγάζουνε λόγο στις πέστροφες! Θα μοιράζουνε υποσχέσεις και λόγια παχυλά στα χέλια, ενώ εμείς θα λιβανίζουμε τους καρχαρίες να μας λυπηθούν...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail