Πολιτικός Γάμος – Μια Μεγάλη Παγίδα

“Ους ο θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω”, δηλαδή αυτούς που ο θεός τους ευλόγησε σαν ζευγάρι να μην χωρίζουν. Είναι μια ευχή απλή που με πολύ αγάπη δίνει ο θεός μέσω του ιερέα μαζί με τις υπόλοιπες προσευχές και ευχές που δίνονται στο ζευγάρι κατά την τέλεση του ιερού μυστηρίου.

Όταν σ’ ένα ζευγάρι υπάρχει η ευλογία του θεού, υπάρχει χάρη, αγάπη, βοήθεια και προστασία, πως είναι δυνατόν να προσπεράσουμε τον ίδιο τον θεό και να τελέσουμε ψευδή μυστήριο με το γνωστό τρίκ της παρουσίας του Δημάρχου σαν αντικαταστάτη Του, χωρίς ευλογία, χωρίς ευχές και χωρίς την χάρη και την αγάπη του θεού μας.          

Ένας λόγος που πατάνε στον πολιτικό γάμο οι εφευρέτες αυτού, είναι η τάχα οικονομική ευκολία. Ακόμη και εδώ όμως υπάρχει ψέμα όπως και στην ίδια την διαδικασία. Τα έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου είναι σαφώς λιγότερα και δεν αφορούν τον ιερέα αλλά την υπόλοιπη λειτουργία του ιερού ναού. Ξεχνάμε βέβαια ότι με τον θρησκευτικό γάμο, το ζευγάρι ανταμείβεται με την ευλογία του Κυρίου μας και “φορτωμένο” με ευχές και αγγελικά δώρα που διατηρούνται σε όλη την ζωή του ζευγαριού.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια παράκληση  σε  εμάς τους Έλληνες, να μην είμαστε αυτοί που θα γκρεμίσουν αυτόν τον ιερό θεσμό και θα τον αντικαταστήσει με ψεύτικες διαδικασίες όπως ο πολιτικός γάμος, που έχει σαν σκοπό να βάλει απλά ένα λίθο απόκρυψης του ανθρώπου από τον θεό και πατέρα μας.

Σάββας Παυλίδης

Αναδημοσίευση απο σελίδα Ρωμνιού 14/02/2014

Από: Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail